Έκλεισε ο Λ. Οίκος- Προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα – Θέλουν να ρίξουν τον Τραμπ οι αριστεροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Καζάνι που βράζουν οι ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του George Floyd. Αριστεροί διαδηλωτές για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ έφτασαν, στις 29/5 την Παρασκευή, μέχρι τον Λευκό Οίκο, με την Υπηρεσία Ασφαλείας να αναγκαστεί να τον κλείσει, καθώς ο θάνατος του Floyd χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής πίεσης για να φύγει ο Ν.Τρμαπ από την μέση […]

Καζάνι που βράζουν οι ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του George Floyd.

Αριστεροί διαδηλωτές για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ έφτασαν, στις 29/5 την Παρασκευή, μέχρι τον Λευκό Οίκο, με την Υπηρεσία Ασφαλείας να αναγκαστεί να τον κλείσει, καθώς ο θάνατος του Floyd χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής πίεσης για να φύγει ο Ν.Τρμαπ από την μέση και το Βαθύ Κράτος να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο.

Μαζικές κινητοποιήσεις έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς και διαδηλωτές, την Παρασκευή (29/05, τοπική ώρα), έφτασαν μέχρι τον Λευκό Οίκο. Έτσι, η Υπηρεσία Ασφαλείας αναγκάστηκε να τον κλείσει.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής 29/5, παρά την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του λευκού πρώην αστυνομικού μετά τη σύλληψή του για το θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd, έπειτα από τρεις νύχτες ταραχών στην πολιτεία της Μινεσότας και επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται πλήθος διαδηλωτών έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή και έχουν στηθεί οδοφράγματα και πάνοπλες Αστυνομικές μονάδες περιφρουρούν το Λευκό Οίκο, όπου βρίσκεται και το Οβάλ Γραφείο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών γύρω από το Λ. Οίκο δεν είναι γνωστός.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τα οδοφράγματα, δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς υπήρξε ακόμα και προσπάθεια εισβολής, η οποία σταμάτησε από τις αρχές.

Η οικογένεια του George Floyd, με την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως μίλησε, εξέφρασε μεν ικανοποίηση για τη σύλληψη του αστυνομικού, σαν ένα πρώτο βήμα «στον δρόμο προς την απόδοση δικαιοσύνης», αλλά επισήμανε πως η εξέλιξη ήταν «καθυστερημένη».

«Θέλουμε να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης. Και θέλουμε να δούμε και τους άλλους αστυνομικούς (που ενέχονται στην υπόθεση) να συλλαμβάνονται», τόνισε η οικογένεια σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Προς το παρόν, μόνο ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που πίεζε το αριστερό του γόνατο στον λαιμό του εκλιπόντα, προκαλώντας του ασφυξία, έχει «τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε ο Τζον Χάρινγκτον, αξιωματούχος αρμόδιος γα τη δημόσια ασφάλεια στη Μινεσότα.

photo video screenshot

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί