Έκλεισε η ημερομηνία για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές – Τι αποφασίστηκε

Σύμφωνα με το άρθρο 102 του Ρωσικού Συντάγματος, το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να καθορίσει την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών.


Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει προγραμματίσει προεδρικές εκλογές στη Ρωσία για τις 17 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε σε συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη.


“Να οριστούν οι προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις 17 Μαρτίου 2024. Αυτό το διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία της επίσημης δημοσίευσής του”, αναφέρει το διάταγμα για την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών.


Ο Βλαντιμίρ Πολέταγιεφ, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας και Κρατικής οικοδόμησης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, είπε ότι από τη στιγμή που τίθεται σε ισχύ το διάταγμα, δηλαδή από την ημέρα της επίσημης δημοσίευσής του, γίνεται στην πραγματικότητα η “έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας”.


Η απόφαση να διεξαχθεί πολυήμερη ψηφοφορία στις προεδρικές εκλογές λαμβάνεται από τη Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, πρόσθεσε.

(photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί