Έκλεισε εκτάκτως ο εναέριος χώρος της Μολδαβίας – Εντοπίστηκε ύποπτο drone

Σε προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου της από το απόγευμα της Τρίτης προχώρησε η Μολδαβία, όπως επιβεβαίωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας.

«Αγαπητοί επιβάτες, αυτή την ώρα ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι κλειστός. Αναμένουμε προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις», σημείωσε η Air Moldova στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, η κίνηση οφείλεται σε εντοπισμό drone αναγνώρισης στον εναέριο χώρο της χώρας, άγνωστης προέλευσης.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ της συγκεκριμένης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και της Ρωσίας και ενώ η Μόσχα διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, που συνορεύει με τη Μολδαβία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη η πρόεδρος της Μολδαβίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξένους δολιοφθορείς (σαμποτέρ) για να ανατρέψει την ηγεσία της χώρας της, να σταματήσει τη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τη χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος Μάγια Σάντου προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του αποκάλυψε σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που αποσκοπεί στο να προκαλέσει την «καταστροφή της Μολδαβίας» και μέρες αργότερα παραιτήθηκε η κυβέρνηση της χώρας.

(ΦΩΤΟ:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί