Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία!!! Μάχη στήθος με στήθος Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου

Στις 17.00 έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία. Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα!

Κατά χιλιάδες προσήλθαν οι εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι που κλήθηκαν να αποφασίσουν επιλέγοντας έναν εκ των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στις 17.00 έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία. Όσοι αναμένουν να ψηφίσουν, παραδίδουν τις ταυτότητες τους στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και θα ψηφίσουν κανονικά, ωστόσο δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος στο εκλογικό κέντρο. Η συμμετοχή εκτιμάται στο 90%.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν νωρίτερα το πρωί της Κυριακής αποφεύγοντας με τις δηλώσεις τους να ρίξουν «λάδι στη φωτιά».

Η ροή των πρώτων αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσει πιο μετά, ωστόσο σαφή εικόνα για το αποτέλεσμα θα υπάρχουν αργά το βράδυ! Αξίζει να σημειωθεί πως στην Τουρκία δεν υπάρχουν exit polls: Μέχρι τις 21:00 ισχύει απαγόρευση μετάδοσης οποιουδήποτε αποτελέσματος, αν και υπάρχει κάποια ελαστικότητα από τις Αρχές.

Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις κάλπες έδειξε προβάδισμα 49,1% Κιλιτσντάρογλου – 46,9% Ερντογάν.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και δεν υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στις 28 Μαΐου.

Αργά το βράδυ πάντως αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το εάν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί