Σημειώνεται ότι εχθές, Δευτέρα, οι συνοριακές αρχές, στην διάβαση ΄΄Μερνταρε΄΄ δεν επέτρεψαν στον προκαθήμενο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να εισέλθει στο Κόσοβο βάση σχετικής απαγόρευσης που εξέδωσε η κυβέρνηση στην Πρίστινα. Σχολιάζοντας το γεγονός ο Πατριάρχης Πορφύριος ανέφερε: «Απλώς θα πω ότι το Πατριαρχείο του Πεκίου στο Κόσοβο (σ.σ. αποτελεί την επίσημη έδρα του σερβικού Πατριαρχείου) είναι για τον λαό μας, για την Εκκλησία μας ό,τι είναι το Βατικανό για τον Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Φανταστείτε λοιπόν τι θα συνέβαινε αν κάποιος χωρίς λόγο και με κάποιου είδους κωμικές εξηγήσεις, μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλει, απαγόρευε στον Πάπα να εισέλθει στο Βατικανό». Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε την απαγόρευση εισόδου του Πατριάρχη στο Κόσοβο «ντροπή» που βαραίνει όχι μόνο την Πρίστινα αλλά και τον διεθνή παράγοντα που δεν αντέδρασε. Σχετικά με την ένταση που επικρατεί στο Κόσοβο ο Πατριάρχης Πορφύριος απηύθυνε έκκληση σε όλους να επιδείξουν σύνεση για να αποφευχθεί η ένοπλη σύγκρουση. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρηθεί η ειρήνη με κάθε κόστος, ζήτησα προσωπικά από τον πρόεδρο, καθώς και από ολόκληρη την κυβέρνηση να κάνουν τα πάντα για τη διατήρηση της ειρήνης , να δώσει ο Θεός να μην υπάρξουν ένοπλες συγκρούσεις, γιατί δεν θα φέρουν σε κανέναν καλό», δήλωσε ο Πατριάρχης των Σέρβων μετά από την συνάντηση του με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Παράλληλα ο Σέρβος Πατριάρχης κάλεσε την Πρίστινα αλλά και τις υπερδυνάμεις του πλανήτη να βοηθήσουν για να διατηρηθεί η ειρήνη επισημαίνοντας ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί το ύψιστο συμφέρον από όλα τ άλλα συμφέροντα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ, pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το σχόλιο Μεντβέντεφ για όσα έκανε ο Τραμπ στη Βενεζουέλα: «Αυτό δεν το αρνείται κανείς»
- Για πόσο θα μπορεί ακόμα ο Ζελένσκι να είναι πρόεδρος της Ουκρανίας;
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων









