Έκανε το «ΜΠΑΜ» στην Συρία η Τουρκία μέσω Ρωσίας! Και τώρα «ΤΡΕΧΟΥΜΕ» λόγω Μητσοτάκη, vid

Τεράστιας σημασίας εξέλιξη…

Συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης πραγματοποίησαν την Τετάρτη στη Μόσχα οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας, όπως μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δηλώνει ικανοποιημένη για αυτή την εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά συναντήθηκαν αξιωματούχοι των δύο χωρών δεδομένου ότι η Τουρκιά κατέχει χωρίς την συγκατάθεση του Άσαντ έδαφος της βόρειας Συρίας.

“Συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης της συριακής κρίσης και του προβλήματος των προσφύγων, καθώς και κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία”, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε σχετική ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ και ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT), Χακάν Φιντάν, συναντήθηκαν σήμερα με τους ομολόγους τους στη Μόσχα.

Οι Τούρκοι, Σύροι και Ρώσοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχιστούν οι τριμερείς συναντήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, με το Reuters να σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Μάλιστα ετοιμάζεται και συνάντηση των δύο προέδρων Ερντογάν και Άσαντ, παρά το γεγονός πως έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες στο παρελθόν.

Επομένως μετά την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΧΘΡΙΚΗ πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Ρωσία, η Μόσχα αναβαθμίζει την δραστήρια Τουρκία και στο θέμα της Συρίας!!!

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Την υλοποίηση του έργου που θα καταστήσει την Τουρκία κόμβο φυσικού αερίου και θα διασφαλίσει τη διαφανή τιμολόγηση στη συγκεκριμένη ενεργειακή αγορά, έχει ξεκινήσει η Gazprom, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Αλεξέι Μίλερ.

Μάλιστα είναι τέτοια η προοπτική για την Άγκυρα που μπορεί να την μετατρέψει ακόμα και έναν κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας με ότι αυτό σημαίνει για την γεωπολιτική αναβάθμισή της.

Την ίδια στιγμή η πολιτική εχθρότητας της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη φέρνει στην Ελλάδα τιμές-σοκ στα καύσιμα και ακρίβεια διαρκείας.

«Η Τουρκία και εμείς έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στη χώρα αυτή. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε επίπεδο ηγετών των δύο κρατών και έχουμε ήδη ξεκινήσει την πρακτική εφαρμογή της. Ο κόμβος φυσικού αερίου θα εξασφαλίσει διαφανείς και δίκαιες τιμές στην αγορά φυσικού αερίου», αναφέρει ο Μίλερ σε ανάρτησή του στη σελίδα της εταιρείας στο Telegram.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ σημείωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

«Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν είχαν δώσει προηγουμένως εντολή να γίνει λεπτομερής επεξεργασία στο θέμα της δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Μέσω αυτού του κόμβου, ειδικότερα, είναι δυνατή η διακίνηση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου από τους κατεστραμμένους Nord Streams της Βαλτικής. Ταυτόχρονα, μιλάμε όχι μόνο για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συναλλαγών στην Τουρκία, αλλά και για την ανάπτυξη των υποδομών και την αύξηση του όγκου των παραδόσεων προς τη νότια κατεύθυνση», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Νόβακ, στον κόμβο φυσικού αερίου μπορούν να συμμετάσχουν και άλλες χώρες, όπως η Αλγερία, το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν, παρέχοντας επίσης φυσικό αέριο στην Ευρώπη προς τη νότια κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί