προτρέπει με μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως υπογραμμίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες, η ειρήνη δεν είναι μόνο ένα ευγενές όραμα για την ανθρωπότητα, είναι μια έκκληση για δράση.
Στην αρχή του μηνύματός του, ο γενικός γραμματέας τονίζει ότι καθώς εορτάζουμε τη φετινή Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, οι άνθρωποι και ο πλανήτης μας βρίσκονται σε κρίση.
«Οι συγκρούσεις ξεριζώνουν έναν αριθμό ρεκόρ ανθρώπων από τα σπίτια τους. Φονικές πυρκαγιές, μαινόμενες πλημμύρες και υψηλές θερμοκρασίες. Φτώχεια, ανισότητες και αδικίες. Δυσπιστία, διαίρεση και προκατάληψη».
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως η ειρήνη δεν είναι μία αυτόματη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα της δράσης.
Ειδικότερα, προτάσσει δράση για την επιτάχυνση της προόδου προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την εξασφάλιση ότι κανείς δεν μένει στο περιθώριο. «Δράση για τον τερματισμό του πολέμου κατά του πλανήτη μας και των φυσικών του χαρισμάτων. Δράση για την προάσπιση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, ειδικά καθώς γιορτάζουμε την 75η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δράση για τη χρήση των διαχρονικών εργαλείων της διπλωματίας, του διαλόγου και της συνεργασίας για την εκτόνωση των εντάσεων και τον τερματισμό των συγκρούσεων. Και δράση για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν τη φρίκη του πολέμου», όπως επισημαίνει.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μία Γκοθ αποθεώνει τον Κρίστοφερ Νόλαν για την εμπειρία της στην «Οδύσσεια»
- Παναθηναϊκός: Επίσημο το «διαζύγιο» με τον Φίλιπ Μαξ
- Η Ρωσία ζήτησε επιστροφή των μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου που συνελήφθη από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Ανακοινώθηκε το νέο σχήμα διοίκησης του κεντρικού Δήμου
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες «ξαναζεσταμένη σούπα»
- Ρώσος βουλευτής αποκαλεί πειρατεία την κατάληψη του δεξαμενοπλοίου με ρωσική σημαία
- Θεσ/νίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της 21 ετών Έμμας με κατηγορούμενη την συνοδηγό του αυτοκινήτου
- Στ. Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη του 2030 να ανταποκρίνεται στον ρόλο που της επιτάσσει η ιστορία και το μέλλον της»
- Γροιλανδία: Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το θέμα
- Ανάρτηση Τραμπ που μοιάζει με μανιφέστο – Σε τι περίοδο εισέρχεται ο πλανήτης;









