• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είπαν να πάνε διακοπές και τους βγήκε ξινό! Συγχυσμένοι οι Βρετανοί από διαφορετικούς κανόνες καραντίνας, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης

Είπαν να πάνε διακοπές και τους βγήκε ξινό! Συγχυσμένοι οι Βρετανοί από διαφορετικούς κανόνες καραντίνας, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης

Μεγάλο μπέρδεμα όσον αφορά στους κανόνες για την επιστροφή των Βρετανών στη χώρα τους από το εξωτερικό

Οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν στη χώρα τους είναι αντιμέτωποι με σύγχυση, όπως επισήμανε και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, καθώς η Ουαλία και η Σκοτία επιβάλλουν καραντίνα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού σε όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στην Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι αρχές της Ουαλίας ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, τη Γαλλική Πολυνησία και τα ελληνικά νησιά Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πάρος, Αντίπαρος και Κρήτη θα μπαίνουν σε καραντίνα, από σήμερα.

Η Σκοτία θα κάνει το ίδιο για όσους επιστρέφουν από την Πορτογαλία και τη Γαλλική Πολυνησία από αύριο, Σάββατο.

Η Αγγλία και η Βόρεια Ιρλανδία όμως δεν απαιτούν από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις περιοχές αυτές να μένουν σε καραντίνα.

«Κατανοώ ότι προκαλεί σύγχυση στους πολίτες να μην υπάρχει ένας κανόνας (σε όλη τη Βρετανία)», σχολίασε ο Σαπς μιλώντας στο Sky News.

Όταν ρωτήθηκε για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό στα βρετανικά αεροδρόμια για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι αυτά σπάνια εντοπίζουν όσους έχουν μολυνθεί από covid-19.

«Το τεστ την ημέρα που κάποιος επιστρέφει είναι απίθανο να εντοπίσει τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που ταξίδεψαν έχοντας μολυνθεί από κορονοϊό», εξήγησε ο Σαπς, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί τους οποίους συμβουλεύεται η βρετανική κυβέρνηση εκτιμούν σε 7% το ποσοστό των ασθενών που θα εντοπιζόταν.

«Οπότε θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους περίοδος καραντίνας, ίσως επτά ή οκτώ ημέρες, ίσως δέκα, μετά ίσως τεστ», πρόσθεσε.


photo unsplash