Είναι που…χτυπάνε τη Ρωσία! Σε υψηλό 50 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Τον Μάιο του 2022, οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ήταν 38,3% υψηλότερες σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, μετά από +35,3% τον Απρίλιο του 2022


Ο ρυθμός πληθωρισμού στη Γερμανία – μετρούμενος ως η μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι – ήταν 7,9% τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με την Destatis. «Ο πληθωρισμός έφτασε σε νέο υψηλό στην επανενωμένη Γερμανία για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο κύριος λόγος για τον υψηλό πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι οι αυξήσεις των τιμών των ενεργειακών προϊόντων. Αλλά βλέπουμε επίσης αυξήσεις τιμών για πολλά άλλα αγαθά, ειδικά τα τρόφιμα», λέει ο Δρ. Georg Thiel, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

«Η τελευταία φορά που υπήρξε ένα παρόμοιο υψηλό ποσοστό πληθωρισμού στην πρώην ομοσπονδιακή επικράτεια ήταν τον χειμώνα του 1973/1974, όταν οι τιμές του ορυκτέλαιου είχαν αυξηθεί απότομα ως αποτέλεσμα της πρώτης πετρελαϊκής κρίσης», συνέχισε ο Thiel.

Τον Μάρτιο του 2022 ο πληθωρισμός ήταν 7,3% και τον Απρίλιο του 2022 ήταν 7,4%. Όπως επίσης αναφέρθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Μάιο του 2022 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022.

(businessnews – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί