Η επικεφαλής της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, που ίδρυσε η Συμμαχία “BRICS” (με κράτη μέλη τις Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Ν. Αφρική), και πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, εξήρε από ρωσικό έδαφος (όχι τυχαία!!) την εδραίωση ενός «πολυπολικού κόσμου».
Μιλώντας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, η Ρούσεφ είπε ότι ο «Παγκόσμιος Βορράς» (δηλαδή η διεθνιστική Δύση, το αντίθετο του «Παγκόσμιου Νότου») απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας, υποστηρίζοντας ότι μια πολυπολική οικονομία είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντέξει παγκόσμιες κρίσεις και κρίσεις.
«Είμαστε μια διαφορετική τράπεζα, που δημιουργήθηκε από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου για τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου. Δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε όρους για τα μέλη μας».
Η ίδια, ενώπιον ανθρώπων της ρωσικής κυβέρνησης και πανίσχυρων επιχειρηματιών από όλον τον πλανήτη, μίλησε για την «μετάβαση από την Παλαιά Τάξη Πραγμάτων σε έναν Νέο Κόσμο (σ.σ. μία… Νέα Τάξη Πραγμάτων».
Προειδοποίησε μάλιστα πως αυτή η «Παλαιά Τάξη» δεν έχει ακόμα ξεριζωθεί από πολλά μέρη του κόσμου!
Τόνισε ότι μια πολυπολική οικονομία είναι απαραίτητη για την επίτευξη πραγματικής πολυπολικότητας και η συμβολή στην εγκαθίδρυσή της είναι ένας από τους στόχους της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας BRICS.
«Σε αυτή τη διαμάχη», συνέχισε, «εμφανίζονται κάποιες τάσεις, παίρνοντας για παράδειγμα την εξομάλυνση της ορατής οικονομικής συνεργασίας, αναπτύσσοντας περιφερειακές νομισματικές συμφωνίες για τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων με τη χρήση τοπικών νομισμάτων (βλ. αποδολαριοποίηση)».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα σχέδια που έχουν ΚΑΙ οι χώρες του λεγόμενου «παγκόσμιου Νότου» για περιορισμό των μετρητών μέσω των ψηφιακών νομισμάτων και της προώθησης τεχνολογιών καταναγκασμού και ελέγχου:
«Είναι πολύ σημαντικό να αναλογιστούμε (την εδραίωση) μίας αποκεντρωμένης πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων»:
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Πιερρακάκη με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κριστίν Λαγκάρντ
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο όπου θα εκλεγόταν ο διάδοχος του Χαμενεΐ, vid
- Μαλτέζος σοκολατοποιός έφτιαξε το μακρύτερο γλυπτό σοκολάτας στον κόσμο, Vid
- Το Ισραήλ καλεί χώρες να διακόψουν κάθε σχέση με το Ιράν
- Θεοδωρικάκος για αγορά: Ενδεχόμενα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν μόνο εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν
- Έκανε το σφάλμα να αφήσει το παράθυρο του σπιτιού του ανοικτό ενώ έλειπε για… 3 χρόνια, vid
- Στη φυλακή ο αλλοδαπός που ερευνάται για κατασκοπεία στη Σούδα
- Σοκ στην Ιαπωνία: Μητέρα εγκατέλειψε το παιδί της στο βουνό επειδή ήταν άτακτο
- Ρωσική εταιρεία ενέργειας διέκοψε εκτάκτως τις εργασίες σε πυρηνικό σταθμό στο Ιράν
- Υπ. Εσωτερικών Κύπρου: «Σε καθεστώς εκκένωσης μέχρι την Παρασκευή το Ακρωτήρι»









