Ειδικές ταυτότητες σε όλους τους αλλοδαπούς: Δείτε τι επιδιώκεται να γίνει στις ΗΠΑ

Θα ανοίξει η όρεξη και στην Ευρώπη;

Το Immigration and Customs Enforcement (ICE) στις ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει ένα αμφιλεγόμενο πιλοτικό πρόγραμμα ταυτότητας για παράνομους μετανάστες που απελευθερώνονται στα αμερικανικά εδάφη, με επίσημο στόχο τον «εκσυγχρονισμό της διαδικασίας τεκμηρίωσης για τις διαδικασίες απομάκρυνσης»,  είχε αναφέρει σχετικά πρόσφατα το Fox News  .

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Secure Docket Card» αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι με  περίπου 10.000 κάρτες  σε περιορισμένη διάθεση σε τρεις ή τέσσερις τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Ο σκοπός των διεθνιστών είναι να ταυτοποίσουν τους αλλοδαπούς σε Αμερική και Ευρώπη και να τους ενσωματώσουν, προκειμένου η νέα πολυπολιτισμική κοινωνία να είναι πλήρως ελεγχόμενη, σχολιάζουν ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Αλταντικού!

Για την ώρα, οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα θα «εκσυγχρονίσει την τεκμηρίωση που παρέχεται σε ορισμένους μη πολίτες», αλλά δεν θα είναι επίσημη μορφή ομοσπονδιακής ταυτότητας.

«Η ασφαλής κάρτα θα προορίζεται για χρήση από τις υπηρεσίες του DHS (αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) και θα παρέχεται μόνο αφού πραγματοποιηθούν έλεγχοι ιστορικού εθνικής ασφάλειας», αναφέρεται!

Όταν οι παράνομοι μετανάστες  περνούν τα σύνορα  και απελευθερώνονται στο εσωτερικό, συχνά τους δίνονται διάφορα έγγραφα σε χαρτί ανάλογα με το καθεστώς και την κατάστασή τους. Η ICE λέει ότι τέτοια έγγραφα αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια και μπορεί να χαθούν και να υποβαθμιστούν, και άρα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, το νέο πρόγραμμα θα κάνει τον οργανισμό πιο αποτελεσματικό.

 «Η μετάβαση σε μια ασφαλή κάρτα θα εξοικονομήσει εκατομμύρια στην υπηρεσία, θα ελευθερώσει πόρους και θα διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες είναι γρήγορα προσβάσιμες στους αξιωματούχους του DHS», εξηγήθηκε.

Το πρόγραμμα αναμένεται να αντιμετωπίσει  σοβαρή αντίδραση από Ρεπουμπλικάνους και συντηρητικούς  που επέκριναν την κυβέρνηση Μπάιντεν για τακτικές απελευθερώσεις παράνομων μεταναστών.

«Ακριβώς στην ώρα των εκλογών, η κυβέρνηση Μπάιντεν νομιμοποιεί αθόρυβα μια εισβολή στο έθνος μας που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση», δήλωσε ο RJ Hauman, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιβολής Μετανάστευσης (NICE) και συνεργάτης του The Heritage Foundation και συμπλήρωσε:

«Η παροχή ταυτότητας σε παράνομους αλλοδαπούς αναμφίβολα θα οδηγήσει στην απόκτηση άλλων εγγράφων, προνομίων και δικαιωμάτων — ή θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα ταυτότητα. Άλλωστε, οι περισσότεροι που περνούν τα σύνορα δεν έχουν στην κατοχή τους στοιχεία ταυτότητας.  Λοιπόν, πώς ξέρουμε ποιοί είναι; “

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί