ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ 80.000 τουρίστες μετά την ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ στην «Χαβάη της Κίνας» -Χαμός (vid)

Xάρη στις αμμώδεις παραλίες, τα τροπικά δάση και τα πολυτελή ξενοδοχεία του, το δημοφιλές θέρετρο της νήσου Χαϊνάν αποκαλείται η «Χαβάη της Κίνας»


«Ξινές» φαίνεται πως βγήκαν οι διακοπές για περίπου 80.000 τουρίστες που παραμένουν απομονωμένοι στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Σάνια στο τροπικό νησί Χαϊνάν της Κίνας, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν lockdown προκειμένου να ανακόψουν μια έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από την Κυριακή το πρωί οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν αναστείλει την κυκλοφορία τους ενώ οι κινήσεις των πολιτών μέσα στην πόλη υπόκεινται σε περιορισμούς. Οι τουρίστες υποχρεούνται να παραμείνουν για επτά ημέρες και να έχουν πέντε αρνητικά Covid τεστ πριν την αναχώρησή τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, He Shigang, περίπου 80.000 τουρίστες παραμένουν στην πόλη και μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου δεν επιτρέπεται να την εγκαταλείψουν, μεταδίδει το CNNi.

Οι περιορισμοί έρχονται στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου για τη νησιωτική επαρχία, έναν δημοφιλή προορισμό που συχνά ονομάζεται Χαβάη της Κίνας χάρη στις αμμώδεις παραλίες, τα τροπικά δάση και τα πολυτελή ξενοδοχεία του.

Πάνω από το 80% των πτήσεων που αναχωρούν από τη Sanya ακυρώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων Variflight. Όλα τα τρένα που αναχωρούσαν από τη Σάνια ακυρώθηκαν, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV το Σάββατο.

cnn/ scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί