Ο Αντόνοφ εκλήθη στη Μόσχα στις αρχές της εβδομάδας, λίγο μετά την αναφορά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζοντάς τον «φονιά» και απειλώντας ότι θα «πληρώσει το τίμημα» για την ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.
Το Σάββατο το απόγευμα, ο Αντόνοφ εξέδωσε μια σύντομη δήλωση εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σχετικά με τις επιστολές που έλαβε η Πρεσβεία από Αμερικανούς πολίτες που προσπάθησαν να ζητήσουν συγγνώμη από τη Ρωσία για τα σχόλια του Μπάιντεν.
«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών που έστειλαν επιστολές στην Πρεσβεία για την υποστήριξη της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ζήτησαν συγγνώμη για τις κακές δηλώσεις για τη Ρωσική Ομοσπονδία που έγιναν πρόσφατα από την Ουάσιγκτον» έγραψε ο Αντόνοφ.
Ο απεσταλμένος πρόσθεσε ότι «ήταν βαθύτατα συγκινημένος από τη φροντίδα και την ενεργό θέση των απλών Αμερικανών που κατανοούν ότι ο διάλογος μεταξύ των χωρών μας πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Λευκός Οίκος θα «προσέχει τις φωνές αυτές και θα «ανακόψει την πορεία με στόχο την περαιτέρω καταστροφή των ήδη υπερβολικά συγκρουσιακών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών.
Η τελευταία φορά που η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ ήταν το 1998, όταν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ιράκ. Πριν από αυτό, οι ΗΠΑ ανακάλεσαν τους κορυφαίους διπλωμάτες τους στη Μόσχα το 1934 και το 1980.
(sputniknews – φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και τις κάμερες των λεωφορείων
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας
- Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου που κατευθυνόταν προς την Τουρκία
- Θεσσαλονίκη: Συμμαχία για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο









