«Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές», τονίζει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΕ ανταποκρινόμενη σε αυτήν την κρίση κινητοποιεί τώρα επείγουσα ενεργειακή βοήθεια που βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ουκρανία.
Για την περαιτέρω ενίσχυση της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής, η ΕΕ έχει επίσης αναπτύξει 10 γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης ισχύος (1MW) από τα δικά της στρατηγικά αποθέματα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας – rescEU, αξίας ύψους 3,57 εκατ. ευρώ. Κάθε μία από αυτές τις ισχυρές γεννήτριες 1 MW έχει τη δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιανς Λέναρτσιτς, δήλωσε: «Το σχέδιο της Ρωσίας να βυθίσει την Ουκρανία στο σκοτάδι δεν θα πετύχει. Η ΕΕ εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρήσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία. Στέλνουμε μια νέα παρτίδα γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία από τα αποθέματά μας στο rescEU, τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί κρίσιμο εργαλείο για την ανταπόκριση σε επείγουσες ανάγκες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.»
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλλιθέα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
- Μονή Σινά: Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός από τη θέση του ηγουμένου
- Πιερρακάκης: Τι είπε για τον ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά
- ΟΗΕ: H ΓΣ ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπέρ ψήφισε η Ελλάδα
- Eurobasket: Η αφιέρωση της Αναστασίας στην Εθνική – “Κάτω απ’ την Αγιά Σοφιά μου…”, vid
- Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν: Αυτό έκαναν έξω από την Αγία Πετρούπολη
- Ν. Κεραμέως – Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ προσέλευσης με 2.500 προεγγραφές στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ
- Το ΝΑΤΟ θα στείλει «ανατολική φρουρά» στην Αν. Ευρώπη – Πιο κοντά στον πόλεμο παρά στην ειρήνη
- Έχουν ανασταλεί οι άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας
- Παλαιστινιακό: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών
Κύρια Θέματα

















