Ρατσιστικό και φασιστικό χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις του Ερντογάν ενδέχεται να ενοχλήσουν την Ουάσινγκτον την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από το 2016.
Σε ανάρτησή του στο Twitter τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε «τη ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πόλη Μινεάπολη έπειτα από βασανιστήρια».
Ο 46χρονος Φλόιντ πέθανε τη Δευτέρα το βράδυ αφού συνελήφθη, επειδή φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ένα πλαστό 20δόλαρο.
Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και ένας εξ αυτών είχε το γόνατό του επί ώρα πάνω στον λαιμό του. “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, ακούγεται να λέει ο Φλόιντ σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, προτού πεθάνει.
“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την απάνθρωπη πράξη θα λάβουν την τιμωρία που αξίζουν. Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση”, τόνισε ο Ερντογάν.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών









