ΕΧΘΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ! «Δεν τον αναγνωρίζω πια», λέει πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας για τον Πούτιν

Μίλησε μέχρι και για αποπουτινοποίηση της Ρωσίας.

Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν. Όμως, ακόμη και στους χειρότερους εφιάλτες του, ο Μιχαήλ Κασιάνοφ λέει πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον άλλοτε πολιτικό του προϊστάμενο να διατάσσει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν που γνώριζα εγώ ήταν διαφορετικός», διαβεβαίωσε ο κ. Κασιάνοφ κατά τη διάρκεια – σπάνιας – συνέντευξης που παραχώρησε μέσω βιντεοσύνδεσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρωθυπουργός από το 2000 ως το 2004, προτού περάσει στην αντιπολίτευση, ο κ. Κασιάνοφ εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει ως ακόμη και δύο χρόνια.

Μολαταύτα, είπε πως πιστεύει πάντα ακράδαντα πως, μια μέρα, η Ρωσία θα ξαναπάρει τον «δημοκρατικό δρόμο» .

Ο 64χρονος πρώην πρωθυπουργός του κ. Πούτιν, ο οποίος είχε καταβάλει προσπάθειες για την προσέγγιση μεταξύ της Μόσχας και Δυτικών κρατών, τόνισε πως δεν πίστευε, όπως πολλοί άλλοι Ρώσοι, ότι θα ξεσπούσε πόλεμος.

Κατάλαβε τι ερχόταν τρεις ημέρες πριν από την εισβολή, όταν ο κ. Πούτιν συγκάλεσε και προέδρευσε σε επιμελώς χορογραφημένη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Όταν παρακολούθησα αυτή τη συνεδρίαση (…) κατάλαβα πως ναι, θα έχουμε πόλεμο», είπε.

«Γνωρίζω όλους αυτούς τους ανθρώπους και βλέποντάς τους, είδα πως ο Πούτιν δεν ήταν ο ίδιος. Όχι σε ιατρικό επίπεδο. Σε πολιτικό», πρόσθεσε.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί