Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον ΟΗΕ για την ύπαρξη, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός μαύρου καταλόγου που έχει καταρτίσει η Μόσχα στον οποίο περιλαμβάνονται τα ονόματα Ουκρανών που θα εξοντώσουν οι Ρώσοι σε περίπτωση εισβολής στη χώρα, όπως αναφέρεται σε επίσημη επιστολή η οποία περιήλθε στην κατοχή του AFP χθες Κυριακή.
Η Ουάσινγκτον διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρτίσει κατάλογο με τους Ουκρανούς που θα σκοτώσουν ή θα στείλουν σε στρατόπεδα στην περίπτωση στρατιωτικής κατοχής» της Ουκρανίας, αναφέρει η επιστολή αυτή που απευθύνεται στην Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.
Η επιστολή κάνει επίσης λόγο για «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με τη χρήση βίας για «τη διάλυση ειρηνικών διαδηλώσεων» ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αντίστασης της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει η επιστολή αυτή την οποία έχει υπογράψει η Ματσέμπα Νελ Κρόκερ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.
Η Αμερικανίδα διπλωμάτης προειδοποιεί ότι έπειτα από μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ακολουθήσουν παραβιάσεις όπως απαγωγές ή βασανιστήρια και πιθανόν να στοχοθετηθούν αντιφρονούντες.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









