Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:45 τοπική ώρα το βράδυ της Δευτέρας. Η γυναίκα σώθηκε χάρη στο έγκαιρο σταμάτημα του συρμού του μετρό.
Η γυναίκα σπρώχτηκε στις γραμμές την ώρα που ο συρμός προσέγγιζε τον σταθμό. Όταν έγινε αντιληπτό το συμβάν όσοι ήταν στο σημείο την βοήθησαν να βγει έγκαιρα από τις γραμμές.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί ο οδηγός του συρμού είδε την πεσμένη γυναίκα και αμέσως τράβηξε το φρένο έκτακτης ανάγκης. Αυτή του η κίνηση ήταν αρκετή για να σωθεί η γυναίκα.
(⚠️Vidéo choc)
— Infos Bruxelles🇧🇪 (@Bruxelles_City) January 14, 2022
Tentative de meurtre dans la station de métro Rogier à Bruxelles ce vendredi vers 19h40. pic.twitter.com/dT0ag5qEFu
Στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του σταθμού φαίνεται ένας άνδρας να κινείται πάνω – κάτω και στη συνέχεια να σπρώχνει τη γυναίκα στις γραμμές. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ τόσο η γυναίκα όσο και ο οδηγός του συρμού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αμέσως μετά πήγαν στο σπίτι τους. Να σημειωθεί ότι για μισή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του μετρό μεταξύ των σταθμών Elisabeth και Arts-Loi.
Ο δράστης μόλις πέταξε στις γραμμές τη γυναίκα έσπευσε να εξαφανιστεί. Ωστόσο σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών συνελήφθη λίγο αργότερα. «Χάρη στη διανομή των εικόνων του υπόπτου στις αστυνομικές υπηρεσίες, συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα ενώ βρισκόταν στο σταθμό του μετρό De Brouckère», δήλωσε η εκπρόσωπος Sarah Durant.
Αμέσως οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και τέθηκε υπό κράτηση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Να σημειωθεί ότι ο ανακριτής διόρισε ψυχίατρο ο οποίος καλείται να εξετάσει τον ύποπτο.
Τέλος η έρευνα συνεχίζεται έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν καθώς και τα κίνητρα του άνδρα.
(Protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
- Βραζιλία: Σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου – Σοβαρή κρίνεται η κατάστασή του
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»









