Έχει σχηματιστεί «πυρήνας» κατά του Ζελένσκι εντός Ουκρανίας;

Ο εξελίξεις μοιάζουν ραγδαίες και μένει να φανεί, αν θα υπάρξουν «τριγμοί»

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμη μετά την απόφαση του πρώην υπουργού Άμυνας της χώρας, Μιχαΐλο Φεντόροφ, να ζητήσει την διεξαγωγή εκλογών, κάτι που ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αρνείται.

Αυτό που σχολιάζεται σε ΜΜΕ κα όχι μόνο είναι πως κάποιοι από όσους βρίσκονταν στην κυβέρνηση του Κιέβου και έχουν παραγκωνιστεί, περιμένουν αν όχι επιδιώκουν την πτώση Ζελένσκι, προκειμένου να αναλάβουν ξανά σημαντικές θέσεις.

Αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την θέση του επικεφαλής του Κιέβου, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία, παρότι κανονικά έχει λήξει η θητεία του, αλλά ο στρατιωτικός νόμος δεν προβλέπει την διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να αντικατασταθεί.

Πλέον όμως αίτημα εκλογών υπάρχει και ο Ουκρανός πρόεδρος αντιστέκεται, γιατί δεν θέλει να χάσει τώρα την εξουσία.

Δεν αποκλείεται δε, να τον φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς σε περίπτωση απομάκρυνσής του από το αξίωμα μετά από διεξαγωγή εκλογών, τότε η προστασία που είχε από πηγές εξουσίας της διεθνιστικής Δύσης ενδεχομένως τελειώσει.

Σε κάθε περίπτωση, «απογοητευμένοι» πρώην κυβερνητικοί συνεργάτες του Ζελένσκι βρίσκονται σε επιφυλακή και πλέον λογίζονται ως εχθρικός παράγοντας, ο οποίος, αν μη τι άλλο, θα ήθελε να δει τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους να αποχωρεί από την διακυβέρνηση.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί