Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η διεθνιστική Δύση δεν μπορεί να διαδραματίσει πλέον σημαντικό ρόλο στο ουκρανικό ζήτημα και να επιβάλλει τα θέλω της.
Σύμφωνα με αναλυτές, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά προβλήματα:
Πρώτον, η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν χαίρει πλέον εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία του ουκρανικού λαού, ενώ φαίνεται, βάσει και μετρήσεων, πως όλο και περισσότεροι Ουκρανοί θέλουν την ειρήνη και την συνεννόηση με την Μόσχα.
Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία τω Ουκρανών είναι ρωσόφωνοι και ιστορικά συγγενείς με τον ρωσικό λαό.
Η μανία του ΝΑΤΟ να ασκήσει πίεση στα ρωσικά σύνορα προκάλεσε την σφαγή μεταξύ αδερφών λαών.
Η κυβέρνηση του Κιέβου κατηγορείται για πολλά και διάφορα και σιγά-σιγά παγιώνεται η άποψη πως δεν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται για το καλό του ουκρανικού κράτους.
Δεύτερον, η διεθνιστική Ευρώπη δεν χαίρει πλέον εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία του πλανήτη.
Το να είσαι η Ευρώπη και να μην λαμβάνεσαι σοβαρά υπόψη στα διπλωματικά «πηγαδάκια», σημαίνει πως κάτι δεν έχεις κάνει καλά.
Η επιμονή στην πολεμική ρητορική εναντίον της Ρωσίας, η οποία οδηγεί οικονομίες ευρωπαϊκών κρατών σε λάθος μονοπάτια και από-ανάπτυξη, έχει απομονώσει την Ευρώπη . Αντιθέτως η πολυδιάστατη πολιτική της Ρωσίας την έχει ανεβάσει στα μάτια της Ανατολής, του Παγκοσμίου Νότου, ενώ υπάρχουν συμπάθειες για το Κρεμλίνο και εντός Ευρώπης (Ουγγαρία, Σλοβακία αλλά και μεταξύ πολιτικών και πολιτών σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία κ.α., ενώ παραδοσιακά και οι Έλληνες τρέφουν συμπάθεια για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν), αλλά και εντός ΗΠΑ, ειδικά στην παραδοσιακή δεξιά πατριωτική Αμερική.
Πώς λοιπόν να ευδοκιμήσει η όποια ευρωπαϊκή πολιτική;
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πέφτει» και το Ποκρόφσκ! Στις πεδιάδες του Ντονέτσκ καταρρέει το αφήγημα του Ουκρανονάτο – Video
- Τουρκία: Ναός του Δία ανακαλύφθηκε σε αρχαία ελληνική πόλη μετά από 43 χρόνια – Δείτε εικόνες
- Ο συγγραφέας των Simpsons, Νταν ΜακΓκράθ, πέθανε σε ηλικία 61 ετών
- Συνάντηση Κακλαμάνη – Ζελένσκι: “Η ελληνική Βουλή έχει κάνει πολλά για την Ουκρανία”
- Η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τη συμφωνία Ελλάδας-Ουκρανίας
- ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν όπλα, πάνω από 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες στους φερόμενους ως δολοφόνους του Γ. Καραϊβάζ
- Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων – Δύο άτομα στο νοσοκομείο
- Απίστευτο συμβάν στο Κιλκίς: Πλήρωσε χρήματα για αυτοκίνητο και δεν το παρέλαβε ποτέ!
- Δύο τεράστια προβλήματα για τους διεθνιστές









