Δυναμικό «μπάσιμο» της Ρωσίας για την Μέση Ανατολή – Ποιά ημερομηνία έδωσε ο Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Με όχημα του BRICS ετοιμάζεται COLPO GROSSO!!!

Με πρωτοβουλία της Νότια Αφρικής και αίτημα του Ιράν, έγινε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ διαδικτυακή συνάντηση των BRICS — ομάδα μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών που περιλαμβάνει την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική – για την Μέση Ανατολή, με στόχο την κατάρτιση μιας κοινής απάντησης στην σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, καθώς τα περιθώρια στενεύουν!

«Ζητήσαμε μια άμεση, διαρκή και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία που θα οδηγήσει σε παύση των εχθροπραξιών», ανέφερε η ομάδα στην περίληψη της συνάντησης.

Όπως σχολιάζεται, η Ρωσία με όχημα τους BRICS μπαίνει ξανά δυναμικά στο πεδίο της διπλωματικής σύγκρουσης!!!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε να βρεθεί πολιτική λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και είπε ότι περιφερειακά κράτη και μέλη της ομάδας χωρών BRICS θα μπορούσαν να εμπλακούν στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας τέτοιας διευθέτησης.

Ο Πούτιν κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κρίση στη Μέση Ανατολή στην αποτυχία της διπλωματίας των ΗΠΑ στην περιοχή.

«Καλούμε τις κοινές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης, την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση. Και τα κράτη BRICS και οι χώρες της περιοχής θα μπορούσαν να παίξουν βασικό ρόλο σε αυτό το έργο », είπε χαρακτηριστικά

Δεν διευκρίνισε πώς θα μπορούσε να οργανωθεί μια τέτοια προσπάθεια, ωστόσο έδωσε μία σημαντική ημερομηνία, σαν να ξέρει κάτι!

Είπε συγκεκριμένα πως «Η Ρωσία θα δώσει έμφαση για την επίλυση το υΜεσανατολικού, όταν θα αναλάβει την προεδρία των BRICS από τον Γενάρη του 2024»!

Άρα μέχρι τότε δεν θα έχει βρεθεί λύση και θα δοθεί από τους BRICS;

Από την πλευρά της η Κίνα δήλωσε πως θα στηρίξει την ρωσική προεδρία στους BRICS, ενώ στο Πεκίνο βρέθηκαν ηγέτες αραβικών χωρών για να βρεθεί «λύση» με το βλέμμα στην «παγκόσμια ειρήνη»!

Ο όμιλος BRICS περιλαμβάνει την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική. Συμφώνησε τον Αύγουστο να επεκταθεί προσθέτοντας ως μέλη τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όλα δείχνουν πως θα διαδραματίσει βασικό, αν όχι πρωταγωνιστικό, ρόλο στην επίλυση του Μεσανατολικού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!!! Οι συντονιστικές και διπλωματικές διαδικασίες πάντως που ακολουθούνται είναι αξιοζήλευτες από το διεθνιστικό μπλοκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-HOST PHOTO AGENCY / RIA NOVOSTI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί