Δραματική εξέλιξη στην Μέση Ανατολή: «Χάνουν τον έλεγχο οι ΗΠΑ» (video)

«Να αποσύρουν τα στρατεύματά τους»

Σε μια συνέντευξη για το γεωπολιτικό podcast “Deep Dive”, ο βετεράνος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός επιστήμονας Douglas Macgregor σχολιάζει την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, καθώς τα νέα είναι άσχημα για τις ΗΠΑ!

Όπως αναφέρεται, η Αμερική δείχνει πως χάνει τον έλεγχο με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Σύμφωνα με τον Macgregor, είναι καιρός οι ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους!

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι Αμερικανοί μπορεί να μην το γνωρίζουν αυτό, αλλά τόσο η κυβέρνηση του Ιράκ όσο και της Συρίας, ουσιαστικά μας διώχνουν από τις χώρες τους.

Άλλωστε, η παρουσία μας στην Συρία ήταν πάντα παράνομη βάσει του διεθνούς  δικαίου, -το οποίο φυσικά αντιμετωπίζουμε με απόλυτη περιφρόνηση. Αλλά τώρα έχει γίνει πολύ ξεκάθαρο ότι, αν δεν φύγουμε τόσο από την Συρία όσο και από το Ιράκ, όλα τα στρατεύματά μας σε αυτές τις περιοχές θα υπόκεινται σε πολύ σοβαρή απειλή.

Οι πιο καινούργιες δυνατότητες, δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί στρατιωτικά εναντίον μας! Η Συρία και το Ιράκ θέλουν να μας ξεφορτωθούν.

Προβλέπω ότι σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες  διακοπής των σχέσεων, τόσο με την Αίγυπτο όσο και με την Ιορδανία. Και οι δύο αυτές χώρες έχουν βαρεθεί αυτό που συμβαίνει στην Γάζα και είναι απογοητευμένες με την αποτυχία να επιβληθούμε πολιτικά στους Ισραηλινούς

Οπότε θα έχουμε ουσιαστικά αποξενώσει ολόκληρη την περιοχή εναντίον μας και δεν βλέπω καμία επιστροφή στην προηγούμενη κανονικότητα που απολαμβάναμε.

Τα πράγματα αλλάζουν και έχουν  αλλάξει στην περιοχή. Τα κράτη  δεν είναι αυτό που ήταν. Η Αίγυπτος είχε 40 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν εκεί το 1973. Σήμερα υπάρχουν 100 εκατομμύρια. Εάν η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποτύχει στις ενέργειες  προστασίας των ανθρώπων στα σύνορα με την Γάζα, αυτή η κυβέρνηση στην Αίγυπτο δεν θα αντέξει -θα απομακρυνθεί. Το ίδιο θέμα ισχύει και για την Ιορδανία.

Το παιχνίδι έχει αλλάξει τώρα και δυστυχώς, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους  ανώτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες δεν το καταλαβαίνουν. Δεν έχουν δει την αλλαγή, δεν την διακρίνουν. Δεν ελέγχουμε τίποτα, χάσαμε την δυναμική μας εκεί πριν από πολύ καιρό. Ο Πρόεδρος Τραμπ το κατάλαβε και ήθελε να πάρει τις (στρατιωτικές)  δυνάμεις μας από εκεί».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί