• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δραματικές «στιγμές» για τον Ερντογάν στην Σμύρνη – Προειδοποιεί σαν δεύτερος Καντάφι

Δραματικές «στιγμές» για τον Ερντογάν στην Σμύρνη – Προειδοποιεί σαν δεύτερος Καντάφι

Απόλυτη ανησυχία σε σχέση με την Τουρκία!

 «Κάθε αγώνας που αποφεύγουμε σήμερα στην Συρία, την Λιβύη, την Μεσόγειο, γενικά στην περιοχή μας, θα επιστρέψει σε εμάς με βαρύτερο τίμημα αύριο».

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη Σμύρνη το Σάββατο!

Τόνισε μάλιστα πως η πολιτική της Τουρκίας στην Συρία και την Λιβύη δεν είναι ούτε περιπέτεια, ούτε αυθαίρετη επιλογή.

Αυτό που επικρατεί είναι η απόλυτη ανησυχία σε σχέση με την Τουρκία!

Θα προκαλέσει πόλεμο ο Ερντογάν; Τι κάνουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ για να τον σταματήσουν; Θα συγκρουστεί με την Ρωσία;

Ο τούρκος ηγέτης θα μπορούσε να θυμίζει τον Καντάφι, λίγο πριν την ανατροπή του. Και εκείνος δεν παραιτείτο από τα σχέδιά του σε σχέση με την Λιβύη.

«Είμαστε οι πρώτοι που θα αποδεχθούμε μια ανακωχή των εχθροπραξιών και είμαστε οι πρώτοι που θα την εφαρμόσουμε, αλλά η επιδρομή των Σταυροφόρων του ΝΑΤΟ δεν έχει σταματήσει ακόμα», είχε πει το 2011 ο ηγέτης της Λιβύης, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνή παράγοντα, επαναλαμβάνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να φύγει από την ίδια του τη χώρα.

Παρομοίως και ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω σε Συρία, Λιβύη, Αιγαίο και Μεσόγειο, καθώς όπως δήλωσε σήμερα «είναι αναπόφευκτο για την Τουρκία» να πολεμήσει. Θεωρεί πως μπορεί να μεγαλώσει εδαφικά την Τουρκία και να την σώσει από την διάλυση.

Το ίδιο πίστευε και ο Καντάφι πως μπορεί να σώσει την Λιβύη. Ωστόσο, τα διεθνή συμφέροντα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Αν ο τούρκος πρόεδρος δεν κατεβάσει, έστω και λίγο, τους τόνους, ουδείς μπορεί να του εγγυηθεί την ομαλή παραμονή του στην εξουσία. Το παράδειγμα με τον Καντάφι είναι το πιο πρόσφατο. Δεν αποκλείεται να ζήσουμε παρόμοιες εικόνες και οι σημερινές στιγμές της ομιλίας του στην Σμύρνη να μείνουν στην ιστορία ως «δραματικές».

Το βίντεο με τον Καντάφι νεκρό! Προσοχή σκληρές εικόνες:

ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT από την σημερινή ομιλία