το οποίο για πρώτη φορά αναδιατάσσει τη στρατηγική της Ουάσινγκτον και επικεντρώνεται στην επέκταση του κινεζικού πυρηνικού οπλοστασίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times χθες Τρίτη.
Ο Λευκός Οίκος ουδέποτε ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν ενέκρινε την αναθεωρημένη στρατηγική πυρηνικής αποτροπής, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα. Αποχαρακτηρισμένη ειδοποίηση αναμένεται να διαβιβαστεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προτού ο Μπάιντεν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.
Πρόσφατα επετράπη σε δύο κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης να αναφερθούν σε αναθεώρηση της στρατηγικής, η οποία επικαιροποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, αναφέρουν οι New York Times.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo