Δήλωση σοκ από Ερντογάν: «Έχω συνδέσει την Αθήνα με την Συρία – Δεν θέλω χρήματα, θέλω το ΝΑΤΟ να πολεμήσει»

Δυσκολεύουν τα πράγματα...

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του, αναφορικά με την προσπάθεια εισβολής μουσουλμάνων στον Έβρο, δήλωσε: «Έχουμε συνδέσει την Αθήνα και την Ευρώπη απευθείας με την Idlib. Τώρα έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην Συρία. Όσο το καθεστώς συνεχίζει τις επιθέσεις του, θα υπάρξουν μεταβάσεις από την Kapıkule στην Ευρώπη».

Παράλληλα ανέφερε πως απαιτείται στρατιωτική στήριξη του ΝΑΤΟ στην Συρία, υπέρ της Άγκυρας.

«Η Τουρκία στην Συρία βρίσκεται στο σημείο όπου πριν από 100 ετών την ανάγκασαν να εγκαταλείψει», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας πως την ώρα αυτή η Άγκυρα είναι ισχυρή τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όσο και στις επιχειρήσεις στην Συρία.

Το πρώτο ενδεχομένως ισχύει, ωστόσο το δεύτερο τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς η Ρωσία έχει καταφέρει φονικά χτυπήματα κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Με άλλα λόγια ο Ερντογάν παραδέχεται πως συνδέει την επιχείρηση εισβολής στην Ελλάδα με την επιχείρηση στην Συρία, ωστόσο αναφέρει πως δεν θέλει χρήματα, αλλά στρατιωτική βοήθεια!

«Το θέμα δεν είναι θέμα χρημάτων. Για όσο δεν παρέχει την στρατιωτική του στήριξη το ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε περιοχή στην Συρία. Η αιτία για την οποία μεγεθύνθηκε το θέμα εκεί είναι ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη μας άφησαν μόνους στην Συρία».

ΠΗΓΗ: cumhuriyet.com.tr

ΦΩΤΟ eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί