• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δική του διαγνωστική μέθοδο για τον κορωνοϊό ανέπτυξε το Ιράν

Δική του διαγνωστική μέθοδο για τον κορωνοϊό ανέπτυξε το Ιράν

Οι ΗΠΑ αρνούνται να άρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν εν μέσω της πανδημίας, περιορίζοντας την πρόσβαση της Τεχεράνης σε ιατρικά εφόδια.

Το Ιράν ανέπτυξε το δικό του λογισμικό για την ταχεία ανίχνευση του COVID-19 σε ασθενείς αξιοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των αξονικών τομογραφιών (CT) των πνευμόνων, όπως ανακοίνωσε η Τεχεράνη το Σάββατο.

Η τεχνολογία επιτρέπει στους γιατρούς να βλέπουν τους πιθανώς μολυσμένους πνεύμονες, σύμφωνα με τον Ιρανό Αντιπρόεδρο για την Επιστήμη και την Τεχνολογία Σορένα Σατάρι.

«Καθώς έχουμε μεγάλο αριθμό ατόμων στα νοσοκομεία ή δεν έχουμε πρόσβαση σε ακτινολόγους, αυτό το σύστημα μπορεί να βοηθήσει ως γιατρός. Το εργαλείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απομακρυσμένη τεχνική διάγνωσης και είναι μπροστά από όλες τις άλλες μεθόδους στον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος.

Η καινοτομία αναπτύχθηκε σε διάστημα μόλις ενός μήνα μέσω κοινών προσπαθειών των ιρανικών πανεπιστημίων.

Λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν δεν διαθέτει ζωτικό ιατρικό εξοπλισμό, με την Τεχεράνη να επιδιώκει τη στήριξη σε αρκετούς διεθνείς οργανισμούς για την άρση των οικονομικών περιορισμών.sputniknews / photo: video screenshot