Δικαστήριο δικαιώνει ισλαμική οργάνωση στην καρδιά της Ευρώπης- Σε απόγνωση ο Δήμαρχος: “Δεν έχω άλλα μέσα για να αντισταθώ”

Γαλλικό δικαστήριο υποχρέωσε τον δήμαρχο της πόλης Αλμπερτβίλ, στην κεντρική Γαλλία, να εγκρίνει την κατασκευή ενός ιδιωτικού δημοτικού σχολείου, του ισλαμικού κινήματος Μιλί Γκιορούς, προσκείμενου στην Τουρκία.

Η απόφαση εκδόθηκε την Τρίτη. Η οργάνωση είχε ζητήσει το 2019 να λάβει άδεια για την οικοδόμηση ενός σχολείου για 400 μαθητές, σε μια πόλη περίπου 20.000 κατοίκων. Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτούς τους λόγους που προέβαλε ο δήμος για να αρνηθεί την οικοδομική άδεια, και οι οποίοι αφορούσαν κυρίως τις θέσεις στάθμευσης. Έδωσε έτσι διορία δύο μηνών στη δημοτική αρχή για να εκδώσει την άδεια κατασκευής.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro ο δήμαρχος Φρεντερίκ Μπουρνιέ-Φραμπορέτ (εξελέγη χωρίς κομματική στήριξη), εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση, σημειώνοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση. Δηλώνει επίσης ότι δεν έχει άλλα μέσα για να αντισταθεί «στην εγκατάσταση οργανώσεων ή επιχειρήσεων που καθοδηγούνται από ξένες δυνάμεις και ενθαρρύνουν την κρυστάλλωση του ταυτοτισμού στην καρδιά του εδάφους μας».

Η προσφυγή του στους οικοδομικούς κανονισμούς ήταν «το μοναδικό νομοθετικό μέσο» που διέθετε για να αντιταχθεί στην κατασκευή του σχολείου, είπε στο Γαλλικό πρακτορείο.

Έχοντας θέσεις για 400 μαθητές, το σχολείο αυτό «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο» τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αλμπερτβίλ, όπου σήμερα φοιτούν περίπου 1.200 παιδιά. Ο δήμαρχος είπε ότι «θα μπορούσε να συζητήσει» ένα μικρότερο σχέδιο, αλλά δεν έλαβε απάντηση από τη Μιλί Γκιορούς.

Η οργάνωση αυτή σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει στο Στρασβούργο ένα μεγάλο τέμενος, για το οποίο ο δήμος της πόλης ενέκρινε στις 22 Μαρτίου τη χορήγηση ποσού άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τη γαλλική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν υπενθύμισε ότι η οργάνωση αρνήθηκε να υπογράψει τη Χάρτα αρχών του Ισλάμ στη Γαλλία.

Ο δήμαρχος της Αλμπερτβίλ διευκρίνισε ότι το νέο σχολείο θα βρίσκεται δίπλα σε ένα τέμενος, που το διαχειρίζεται το τοπικό παράρτημα της Μιλί Γκιορούς, με την οποία, όπως είπε, διατηρεί «καλές σχέσεις».

Η δυτική ευρωπαϊκή κοινωνία, όντας βαθιά διαβρωμένη από τις αριστερόστοφες-διεθνιστικές νοοτροπίες που της επέβαλλαν, αδυνατεί να ανασχέσει την επέλαση του ισλαμισμού στην Ευρώπη. Μέσα στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που συρρέουν στη γηραιά ήπειρο υπάρχουν εξτρεμιστικά στοιχεία, τα οποία όταν βρεθούν σε κατάλληλο περιβάλλον, αρχίζουν να εξασκούν τις ακραίες μορφές του ισλαμισμού, όπως ο νόμος της Σαρίας και να προσπαθούν να επιβάλλουν αυτή τη νοοτροπία, δημιουργώντας μείζονα ζητήματα ασφαλείας για τις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες.

Από την άλλη μεριά το νομοθετικό πλαίσιο στις χώρες υποδοχής, ακολουθώντας την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αδυνατεί να προστατεύσει τους ντόπιους πληθυσμούς και τα δικά τους δικαιώματα, ώστε να ζήσουν όπως εκείνοι θέλουν, μέσα στις ίδιες τους τις χώρες.

Oι μουσουλμανικοί θύλακες επεκτείνονται και μέσω τις επιθετικής επιβολής της νοοτροπίας τους αρχίζουν να επιβάλλονται. Κάποτε προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο, τώρα πλέον ανήμπορες οι δυτικές χώρες βλέπουν καθαρά την αδυναμία τους να αντισταθούν στη φωτιά που αρχίζει με τις πρώτες σπίθες της.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί