Διευθύντρια σχολείου αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή οι γονείς θεώρησαν «πορνογραφία» το άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου

Πως ένα άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου έφερε αναστάτωση στο σχολείο

Μια διευθύντρια σχολείου αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από παράπονα γονέων πως έδειχνε «πορνογραφία» στα παιδιά. Η εν λόγω «πορνογραφία», αφορούσε αγάλματα της Αναγέννησης, όπως τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, κατά τη διάρκεια μαθήματος των παιδιών για την Αναγέννηση.

Η Hope Carrasquilla έγινε διευθύντρια στο Tallahassee Classical School στη Φλόριντα μόλις πριν από λίγους μήνες. Θα δίδασκε στους μαθητές ένα μάθημα για την αναγεννησιακή τέχνη, το οποίο θα περιελάμβανε τις τοιχογραφίες «Δαβίδ» και «Δημιουργία του Αδάμ» αλλά και τη «Γέννηση της Αφροδίτης».

Τρεις γονείς διαμαρτυρήθηκαν για το περιεχόμενο του μαθήματος τέχνης. O πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου, Barney Bishop, είπε στην κ. Carrasquilla ότι πρέπει να παραιτηθεί ή να απολυθεί.

Επιπλέον, το σχολικό συμβούλιο εφάρμοσε έναν νέο κανόνα, που απαιτεί την ενημέρωση των γονέων δύο εβδομάδες πριν από κάθε δυνητικά αμφιλεγόμενη διδακτέα ύλη.

Σύμφωνα με το Mirror, η κ. Carrasquilla δήλωσε ότι κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν πως το μάθημα ήταν πορνογραφικό. Η πρώην διευθύντρια είπε, επίσης, ότι ο κ. Bishop είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την ηγεσία της, όταν οι γονείς αναστατώνονταν για πολιτικές ή διαδικασίες που δεν ακολουθούνταν με ακρίβεια.

Η ίδια πίστευε ότι ο καταλύτης για το τελεσίγραφο για την παραίτηση ή απόλυσή της, ήταν τα παράπονα για το μάθημα τέχνης.

(newsbeast. gr / scr)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί