Από τα λόγια στην πράξη περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ! Ο νέος ηγέτης του Λευκού Οίκου υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για τον αποχαρακτηρισμό των κυβερνητικών αρχείων που σχετίζονται με τις δολοφονίες του προέδρου Τζον Κένεντι , του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και του ιερέα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, σύμφωνα με το CNBC.
Η εντολή του Τραμπ θα μπορούσε να θέσει τέλος σε ορισμένα μακροχρόνια ερωτήματα σχετικά με τις δολοφονίες, οι οποίες συνέβησαν πριν από περισσότερο από μισό αιώνα, σχολιάζεται.
«Αυτό είναι κάτι μεγάλο», είπε ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο καθώς υπέγραφε το εκτελεστικό διάταγμα.
«Πολλοί άνθρωποι το περιμένουν για πολύ, πολύ καιρό, για χρόνια, για δεκαετίες και όλα θα αποκαλυφθούν», είπε ο Τραμπ.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου:
Από την εξουσία που μου ανατίθεται ως Πρόεδρος από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, διατάσσεται ως εξής:
Ενότητα 1. Πολιτική και Σκοπός. Περισσότερα από 50 χρόνια μετά τις δολοφονίες του Προέδρου John F. Kennedy, του γερουσιαστή Robert F. Kennedy και του αιδεσιμότατου Dr. Martin Luther King, Jr., η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της που σχετίζονται με αυτά τα γεγονότα. Οι οικογένειές τους και ο αμερικανικός λαός αξίζουν διαφάνεια και αλήθεια. Είναι προς το εθνικό συμφέρον να κυκλοφορήσουν επιτέλους όλα τα αρχεία που σχετίζονται με αυτές τις δολοφονίες χωρίς καθυστέρηση.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στη Σλοβενία: Ένας ορειβάτης σκοτώθηκε και 2 αγνοούνται μετά από χιονοστιβάδα
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- “Σπουδαία συμφωνία για το Ισραήλ” η πρόταση για τη Γάζα επισημαίνει ο Τραμπ
- BINTEO που κόβει την ανάσα: Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου από ψηλά!
- Αργεντινός άσος ήρθε αντιμέτωπος με αρκούδα κρατώντας την κόρη του αγκαλιά – ΒΙΝΤΕΟ
- Βρετανία: Η αστυνομία αποκτά μεγαλύτερες εξουσίες επιβάλλοντας περιορισμούς σε διαδηλώσεις
- Ο πόλεμος στη Γάζα δεν έχει τελειώσει ακόμα, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο
- ΠΑΣΟΚ: «Καλωσορίζουμε τον κ. Βορίδη στην αλήθεια»
- Θύμα απάτης ηλικιωμένος στο Χαλάνδρι- Του πήραν μετρητά και τιμαλφή μεγάλης αξίας
- Πηγές ΥΠΕΝ: Ενημέρωση του πρωθυπουργού για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου