Διακοπές και παραλίες! Οι Ιταλοί βρήκαν το…κόλπο – Θα το δούμε και στην Ελλάδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς μπορεί κανείς να τηρήσει τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας όσο βρίσκεται στην παραλία;

Κι όμως, υπάρχει ένας έξυπνος, οικονομικός και κυρίως χειροποίητος τρόπος για να είστε ασφαλείς φέτος το καλοκαίρι, όσο απολαμβάνετε το μπάνιο σας.

Ο καιρός γίνεται καλύτερος, τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού αίρονται σταδιακά στις περισσότερες χώρες και ο κόσμος πρέπει να περάσει σε μια άλλη εποχή: της ελευθερίας κινήσεων, αλλά και πάλι σε αυστηρά πλαίσια. Μέχρι τώρα, οι συστάσεις των ειδικών λένε πως το κολύμπι στην θάλασσα, δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ξέρουμε.


Στην Ιταλία, εταιρείες έχουν δημιουργήσει ήδη πρότζεκτς όπως τα κλουβιά από πλέξιγκλας για τις οργανωμένες παραλίες ενώ ακόμη και στα εστιατόρια υπάρχει το ενδεχόμενο να τρώμε με ένα πλέξιγκλας στην μέση του τραπεζιού.

Υπάρχει ωστόσο, μια απλή αλλά επαναστατική ιδέα, ένα κιτ diy, μια λύση που ικανοποιεί ακόμη και αυτούς που θέλουν να πάνε στην παραλία, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν τα «μαλλιά της κεφαλής τους».

Η πρωτότυπη και οικονομική ιδέα για την παραλία

«Αρκούν τέσσερα ραβδιά ή πάσσαλοι και ένα σκοινί 20 μέτρων» εξηγεί ο Μάρκο Μπεόνι, πρόεδρος της κοινοπραξίας Mare Pontino Sabaudia, που συγκεντρώνει τα παραθαλάσσια θέρετρα της ιταλικής περιοχής Mare Pontino.

Οι τέσσερις πάσσαλοι φυτεύονται στην άμμο, δημιουργώντας ένα τετράγωνο μήκους 5 μέτρων. Μόλις οριοθετηθεί η περιοχή, μπορείς να βάλεις μέσα μια ομπρέλα, τις ξαπλώστρες σου και τα κουβαδάκια των παιδιών σου και τελείωσες.

Όπως λέει ο Μπεόνι: «Είμαστε διατεθειμμένοι να παρέχουμε δωρεάν αυτό τον εξοπλισμό. Η θάλασσα είναι για όλους και όλοι πλέον θέλουν να νιώθουν ασφαλείς, ακόμη και όταν απολαμβάνουν το μπάνιο τους».

(iefimerida – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί