«Δεν θα δώσουμε καμία λεπτομέρεια στην δημοσιότητα σχετικά με την χερσαία επίθεση στη Γάζα»!
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συμπληρώνοντας πως ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη εξολοθρεύσει «χιλιάδες τρομοκράτες» της Χαμάς.
«Θέλω να το ξεκαθαρίσω, το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης των IDF καθορίζεται ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο που διευθύνει τον πόλεμο μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου.
Εργαζόμαστε προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες βέλτιστες συνθήκες για τις επόμενες επιχειρήσεις τους», υπογράμμισε!
Απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς, τους κάλεσε «να μην ξεχάσουν ούτε για μια στιγμή εκείνους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Χαμάς. Είναι σαν να βάζουν χιλιάδες βέλη στην καρδιά μας που αιμορραγεί».
Πριν το διάγγελμα του Νετανιάχου, προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Πολεμικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Ισραήλ!
Επίσης υπήρξε συνάντηση του Ισραηλινού προέδρου με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.
Το διάγγελμα ήρθε μετά την πληροφορία της Wall Strett Journal ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας!