Δεύτερη διέλευση αμερικανικού πολεμικού πλοίου από το Στενό της Ταϊβάν, μέσα σε ένα μήνα

Ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έπλευσε διασχίζοντας το Στενό της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι. Πρόκειται για τη δεύτερη διέλευση αμερικανικού πλοίου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ταϊβάν και της Κίνας και καθώς κινεζικό αεροπλανοφόρο πραγματοποίησε διέλευση σε κοντινή απόσταση από την Ταϊβάν, […]

Ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έπλευσε διασχίζοντας το Στενό της Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι.

Πρόκειται για τη δεύτερη διέλευση αμερικανικού πλοίου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ταϊβάν και της Κίνας και καθώς κινεζικό αεροπλανοφόρο πραγματοποίησε διέλευση σε κοντινή απόσταση από την Ταϊβάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Κίνα που θεωρεί την Ταϊβάν ως μία κινεζική περιοχή, έχει εκνευριστεί από την ενίσχυση της υποστήριξης που της προσφέρει η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της αύξησης των πωλήσεων αμερικανικών οπλικών συστημάτων, της διεξαγωγής αμερικανικών περιπολιών σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της, αλλά και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ταϊβάν σε πολιτικό επίπεδο.

photo screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί