«ΔΕΞΙΟ» ΚΟΛΠΟ ΧΟΥΝΤΑΣ στις ΗΠΑ ή νέος Τραμπ στον ορίζοντα;;; Έρχονται ΡΑΓΔΑΙΕΣ πολιτικές εξελίξεις!

Στήθηκε παγίδα που θα καταστρέψει τους Αμερικανούς ή πράγματι έρχεται ανατροπή;;;

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ronald Dion DeSantis, θεωρείται ήδη ο «νέος Τραμπ» από πολλούς Ρεπουμπλικανούς υποστηρικτές. Είναι ενάντια στα lockdown και τις υποχρεωτικές μάσκες, κατά των αμβλώσεων και πολεμά, τουλάχιστον φαινομενικά, την διεθνιστική ιδεολογία. Έχει γίνει ήδη εχθρός των νέο-φιλελεύθερων και των αριστερών και θεωρείται νέος σωτήρας από τους συντηρητικούς. Θα είναι η νέα κίνηση της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ ή θα οδηγήσει την Αμερική στην νέα εποχή ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ και ΕΛΕΓΧΟΥ υπό τον μανδύα της Δεξιάς;;;

Γράφει άρθρο, το οποίο επικαλείται το γερμανόφωνο Russia Today:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να φλερτάρει με το να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, αλλά στην πραγματικότητα τα περιθώρια στενεύουν για αυτόν. Όλο και νέοι ισχυρισμοί για μη εξουσιοδοτημένη αρχειοθέτηση εγγράφων έως και φορολογική απάτη, καθιστούν όλο και πιο δύσκολο γι’ αυτόν να τοποθετηθεί ως κατάλληλος υποψήφιος. Το (διεθνιστικό) κατεστημένο των Δημοκρατικών φαίνεται να αντεπιτίθεται και να προσπαθεί να αποτρέψει το Trump 2.0. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο πρώην πρόεδρος.

Όμως, υπάρχει ήδη ένας νέος υποψήφιος στην κατέυθυνση Τραμπ: ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, ο 43χρονος γεννημένος στην Ιταλία πατέρας τριών παιδιών Ronald Dion DeSantis.

Αυτός είναι ένας συντηρητικός που βγήκε κατευθείαν από εικονογραφημένο βιβλίο: μεγάλωσε στην δυτική ακτή της Φλόριντα, παρακολούθησε το θρησκευτικό σχολείο, έπαιξε μπέιζμπολ και σπούδασε στο Γέιλ και στο Χάρβαρντ. Στην συνέχεια εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, εργάστηκε ως στρατιωτικός δικηγόρος στο αμερικανικό τρομοκρατικό στρατόπεδο Guantanamo Bay και τελικά συμβούλεψε τους Navy Seals στον πόλεμο του Ιράκ. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, ο DeSantis τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια: το Χάλκινο Μετάλλιο Αστεριού, το Μετάλλιο Έπαινος του Ναυτικού και των Πεζοναυτών, το Μετάλλιο Υπηρεσίας του Παγκόσμιου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας και το Μετάλλιο της Εκστρατείας στο Ιράκ .

Ο DeSantis έχει επίσης πολιτική εμπειρία ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και ως Κυβερνήτης της Φλόριντα (από τις 8 Ιανουαρίου 2019). Ο DeSantis λοιπόν έχει πολλά που δεν έχει ο Τραμπ.

Η δεξιά (;;;) αρθρογράφος Ann Coulter δήλωσε νηφάλια ότι ο DeSantis «δεν ήταν απατεώνας ή ψεύτης» όπως ο πρώην πρόεδρος (σ.σ. Τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον Τραμπ χρησιμοποιούσαν οι διεθνιστές).

Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη περισσότερο σεβασμό για τον νεαρό «πιθανό υποψήφιο» παρά για τον Τραμπ (σ.σ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ) αλλά και από τον Μπάιντεν.

Ο DeSantis θεωρείται ένας « εγκεφαλικός Τραμπ »

Ο DeSantis είναι νέος, έξυπνος, εμφανίσιμος, ευκίνητος και έχει μια πολύ διαφορετική φιγούρα από τον μπερδεμένο, συχνά μπερδεμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ ή τον τρελό προκάτοχό του.

Ο DeSantis έχει ήδη ξεκινήσει την ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία και δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορήσει τον Joe Biden για τις ανεπιθύμητες εξελίξεις στην Φλόριντα. Όταν προσβλήθηκε από τον Covid, ο DeSantis ανακοίνωσε: «Θέλω να ευχηθώ στον Πρόεδρο ταχεία ανάρρωση από τον Covid-19 και στην Αμερική ταχεία ανάρρωση από τον Μπάιντεν».

«Ελευθερώσαμε την Φλόριντα!»

Ο DeSantis έχει ήδη «απελευθερώσει» την Φλόριντα στα μάτια των υποστηρικτών του – απαλλαγμένος από τους περιοριστικούς κανονισμούς για τον κορωνοϊό και τις ενοχλητικές κάρτες εμβολιασμού, που γρήγορα του κέρδισαν το παρατσούκλι «DeathSantis» μεταξύ των Δημοκρατικών . Επίσης, απελευθέρωσε τους ανθρώπους στην πολιτεία του από την LGBTQ. Ο DeSantis ψήφισε τον νόμο «Μην λες ομοφυλόφιλος». Αυτό απαγορεύει την αναφορά θεμάτων εμφύλων ταυτοτήτων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Οι δάσκαλοι που τον παραβιάζουν ενδέχεται να απολυθούν.

Ο DeSantis θέσπισε τον νόμο « Stop WOKE » νωρίτερα φέτος, ο οποίος απαγορεύει τη διδασκαλία της Κριτικής Θεωρίας της Φυλής (CRT) στα σχολεία. Ο λόγος: Τα χρήματα από τους φόρους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να στρεσάρουν ψυχολογικά τα παιδιά επειδή μέλη της ίδιας «φυλής, χρώματος δέρματος, καταγωγής ή φύλου» έχουν διαπράξει εγκλήματα στο παρελθόν.

Ο DeSantis είναι επίσης σκληρός επικριτής των μεταναστευτικών πολιτικών του Joe Biden. Στις εκδηλώσεις του, φωνάζει το σύνθημά του στο πλήθος που ζητωκραυγάζει: «Ελευθερώσαμε την Φλόριντα».

Και στην πραγματικότητα η Φλόριντα δεν τα πάει άσχημα: Χαμηλή ανεργία, χαμηλοί φόροι, και πληθυσμιακή έκρηξη. Μπλουζάκια, καπέλα και σημαίες με την επιγραφή “DeSantis 2024: Make America Florida – Κάνε την Αμερική όπως την Φλόριντα” είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά».

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί