«Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν μπορούσαν παρά να αισθάνονται παραγκωνισμένοι από την έκρηξη της προσοχής και της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, καθώς το Τελ Αβίβ προσπαθούσε να αποκρούσει την ιρανική επίθεση με πυραύλους και drone το Σαββατοκύριακο».
«Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό», λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Εξάλλου ο Ζελένσκι παρακάλεσε μόλις την Κυριακή -λίγες ώρες δηλαδή μετά την μικρής έκτασης ιρανική επίθεση στο Ισραήλ- τους Αμερικανούς νομοθέτες να μην ξεχάσουν την Ουκρανία, λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για να ενισχύσει τους συμμάχους της Αμερικής σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».
«Επιτρέψτε μου να το κάνω πολύ σαφές στο ουκρανικό πλήθος. Βλέπετε, η διαφορά μεταξύ του Ισραήλ και της Ουκρανίας είναι ότι, είτε σας αρέσει είτε όχι, το Ισραήλ αγόρασε και πλήρωσε για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η Ουκρανία όχι», δήλωσε ο Scott Ritter στο Sputnik.
Και συνέχισε:
«Η Αμερική, από την άλλη, αγόρασε και πλήρωσε για την Ουκρανία. Δεν είναι φίλος. Δεν είναι σύμμαχος. Είναι απλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους ευρύτερους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας έναντι της Ρωσίας.
Τους παρέχουμε όπλα μόνο στο βαθμό που διευκολύνει τον στόχο μας να δημιουργήσουμε πρόβλημα για τη Ρωσία.
Δεν θέλουμε να καρδίσουν. Δεν νοιάζομαστε για αυτούς. Τους δίνουμε αρκετή ποσότητα υλικού για να συνεχίσουν (σ.σ. να πολεμούν). Και μετά στεκόμαστε δίπλα και τους βλέπουμε να θάβουν τους νεκρούς τους . Γιατί δεν μας νοιάζει».
Έκαναν το καθήκον τους. Δημιούργησαν πρόβλημα στους Ρώσους. Αλλά τώρα έχουν γίνει ακατάλληλοι».
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη 48χρονος που ανήρτησε φωτογραφία με πιστόλι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
- Η Κίρα Νάιτλι λέει ότι «τρελάθηκε» από την ξαφνική δημοσιότητα και εγκατέλειψε το Χόλιγουντ
- Ο Ίθαν Χοκ για το Black Phone2: «Θα ήθελα να πάω στην κόλαση με τον Άρπαγα», vid
- Οι Ρώσοι προετοιμάζουν τον πλανήτη για εμφάνιση «νέων οπλικών συστημάτων», video
- Η Ρόζι Ο’Ντόνελ για τον Κιάνου Ριβς: Τόσο καλόκαρδος αλλά ο χειρότερος καλεσμένος μου
- Φαντασμαγορικά σόου αποκλειστικά από drones, vid
- Φιγούρες φυσικού μεγέθους φέρνουν τον Μ. Αλέξανδρο στο σήμερα στο Ωραιόκαστρο, vid
- Παπαστεργίου: Κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του, απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στη νέα ψηφιακή εποχή
- Γνωρίστε το Δελφίνι του Κόμερσον, το “Panda” του ωκεανού! ΒΙΝΤΕΟ
- Λύση στο Αιγαίο «όσο είναι στην εξουσία ο Μητσοτάκης» θέλουν οι Τούρκοι
Κύρια Θέματα

















