“Δεν είσαι ο βασιλιάς μου”: το κίνημα που παίρνει διαστάσεις σήμερα στη Βρετανία – Διαδηλώσεις και συλλήψεις (video)

Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν ακτιβιστές που κλαίνε που προσπαθούν να οργανώσουν διαδήλωση στη διαδρομή Coronation και αφαιρούν εκατοντάδες πανό

Η αστυνομία εθεάθη να μαζεύει αντιμοναρχικούς στο πίσω μέρος των αστυνομικών βαν και να κατάσχει τα πανό «Όχι ο βασιλιάς μου», “Not my king” αφού εκατοντάδες διαδηλωτές εμφανίστηκαν για να οργανώσουν μια διαδήλωση στη διαδρομή της στέψης.

Οι αντιμοναρχικοί άνοιξαν τεράστιες κίτρινες σημαίες «Όχι ο βασιλιάς μου» και ενώθηκαν με τους χιλιάδες βασιλικούς υπερ-θαυμαστές στο εμπορικό κέντρο για τη  στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ ‘.

Έως και 2.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα στις ειρηνικές διαδηλώσεις «Όχι ο βασιλιάς μου» στην πλατεία Τραφάλγκαρ και κατά μήκος της πορείας της στέψης. 

Ένα ρεκόρ 11.500 αστυνομικών – ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς οπλισμένοι – θα φρουρούν το Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια επιχείρηση ασφαλείας που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία.

Διαδηλωτής ανέφερε ότι η Βρετανική αστυνομία, του είπε χθες, μια μέρα πριν την τελετή στέψης του Καρόλου, ότι εάν κρατούσε πλακάτ με το σύνθημα “Not my king”, που σημαίνει “δεν είναι ο βασιλιάς μου”, θα τον συλλαμβάνανε.

Ένας βασιλικός θαυμαστής, ο Κρις Ράιλι, 55 ετών, διευθυντής συμβολαίων από το Νότιγχαμ, είπε στη MailOnline: «Αγαπώ τον Βασιλιά. Ελπίζω να είναι η πιο ένδοξη μέρα για αυτόν και τη χώρα. «Είμαι λίγο απογοητευμένος που υπάρχουν άνθρωποι εδώ με πανό κατά της μοναρχίας, κάτι που είναι λίγο δυσάρεστο».

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί