Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τη Γερμανία που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στο εμπόριο να πλήττεται περισσότερο, καθώς ο νέος γύρος επιθετικών αμερικανικών δασμών ενίσχυσε τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε βουτιά 1,7% στις 10:12 ώρα Ελλάδας, με τις γερμανικές μετοχές να υποχωρούν κατά 2,4%,σημειώνοντας τη μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των περιφερειακών αγορών.
Τα futures στη Wall Street κατέγραψαν βουτιά 3,1%, καθώς παρατηρείται στροφή των επενδυτών από τα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο στα ομόλογα και τον χρυσό, που θεωρούνται ‘ασφαλή καταφύγια’.
Οι μετοχές των τραπεζών της ευρωζώνης, που επηρεάζονται από τις προοπτικές της οικονομίας, σημείωσαν πτώση 3,1% καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρόλο που ο εμπορικός πόλεμος απειλεί να οδηγήσει σε άνοδο τον πληθωρισμό.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς: «Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός»
- Φωτεινή Αραμπατζή: Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής









