“Λόγω της εξέλιξης της υφιστάμενης απειλής, η αστυνομία θα διατηρήσει την προσωρινή εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα”, αναφέρει η αστυνομία σε δελτίο Τύπου, μετά τις συστάσεις της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας (PET).
Είναι η δεύτερη φορά μετά την υιοθέτηση των μέτρων στις 3 Αυγούστου που οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επαναλαμβάνονται.
Με τα μέτρα αυτά, η Δανία ακολούθησε το παράδειγμα της Σουηδίας, μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες έπειτα από περιστατικά με κάψιμο του Κορανίου στα εδάφη τους, τα οποία, παρότι δεν σταμάτησαν από τότε, δεν προκάλεσαν νέες μεγάλες αντιδράσεις.
“Η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα είναι ένα μέτρο ασφαλείας για να εμποδιστεί η είσοδος ανθρώπων που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας”, εξήγησε η αστυνομία της Δανίας.
Οι έλεγχοι αυτοί που πραγματοποιούνται τυχαία στα σύνορα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ έως τις 22 Αυγούστου 2023.
Στις δύο σκανδιναβικές χώρες, όπως αναφέρεται, οι αρχές σεβόμενες την ελευθερία της έκφρασης, εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την οργάνωση διαδηλώσεων που προβλέπουν το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου.
Οι κυβερνήσεις στην Κοπεγχάγη και στη Στοκχόλμη εξετάζουν σε ποιόν βαθμό τέτοιες ενέργειες που χαρακτηρίζονται ως “ισλαμοφοβικές” μπορούν να απαγορευθούν από τον νόμο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Το τζιχαντιστικό δίκτυο της Αλ-Κάιντα κάλεσε για επιθέσεις σε απάντηση στα περιστατικά με το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου, τις οποίες ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χούμελγκααρντ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Φον ντερ Λάιεν βλέπει τώρα «υβριδική επίθεση» και από τη Λευκορωσία
- Ο Πούτιν και η ΥΠΕΞ της Β. Κορέας συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών
- Drones, anti-drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης θα πρωταγωνιστήσουν στη σημερινή στρατιωτική παρέλαση
- Στον δρόμο για μια νέα εποχή: Συμφωνία ΗΠΑ Ιαπωνίας για σπάνιες γαίες και κρίσιμης σημασίας ορυκτά
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Οκτωβρίου
- Ένα σάντουιτς που αγόρασε οπαδός ομάδας στην Αθήνα έγινε viral…σε όλη τη Σκωτία
- Η υποδοχή των Ποντίων του Σίδνεϊ στην Κλαυδία – Έπαιξαν με λύρα την Αστερομάτα, vid
- Shutdown: Θα σπάσουν και αυτό το αρνητικό ρεκόρ οι ΗΠΑ;
- Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων, το οποίο επιβάλλεται να σηκωθεί και θα το κάνει
- Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία – Έγινε αισθητός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου









