Υπογράμμισε ότι αυτή η χρηματοδότηση θα πρέπει να είναι μέρος μιας ευρύτερης «Στρατηγικής για την ανθεκτικότητα του νερού» που δεν μένει στα λόγια, αλλά επενδύει στην πρόληψη, την καινοτομία και την ανθεκτικότητα.
Τόνισε, δε, ότι το πρόβλημα του νερού είναι ακόμη πιο μεγάλο για τις μεσογειακές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό επιβάλλει μια ολιστική προσέγγιση και συγκεκριμένες λύσεις.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στους άξονες που πρέπει να περιλαμβάνει αυτή η Στρατηγική, όπως επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης για τη διασφάλιση της παροχής νερού για τους πολίτες, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία, καλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση διαρροών και συγκεκριμένες δράσεις για την αξιολόγηση της σοβαρότητας των κινδύνων της ξηρασίας, τη μέτρηση των επιπτώσεων και την πρόβλεψη μελλοντικών κινδύνων.
Καταλήγοντας, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη υποστήριξης των αγροτών «ως έμπρακτη αναγνώριση στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, παράλληλα με τον καθημερινό τους μόχθο να μας παρέχουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Γιόκιτς προσπάθησε να κλέψει την μπάλα και έδωσε πάσα στον…Μπαράκ Ομπάμα! Vid
- Ν. Δένδιας από Καστοριά: “Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ΄εξοχήν εθνικό κόμμα”
- Ρωσία και Κίνα: Τα λόγια του Λουκασένκο δεν ήταν τυχαία
- Αυτός ο Έλληνας πολιτικός θα συμμετέχει ως παρατηρητής στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Παραγγελίες 5 εκατ. ευρώ «έφεραν» οι 21 ελληνικές επιχειρήσεις από Παρίσι και Μόναχο
- O 82χρονος δρομέας που έγινε viral γιατί έχει την υγεία ενός 20χρονου!
- Κένεντι: Το 70% του φαγητού που τρώνε τα παιδιά μας είναι δηλητήριο, vid
- Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ στον Ασπρόπυργο- Νεκρός ένας 41χρονος
- Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Οι νέες ρυθμίσεις για την αναβολή στράτευσης πλήττουν τους νέους γιατρούς
- Π. Μαρινάκης για μεταναστευτικό: Το Λιμενικό δεν σκοτώνει, διασώζει
Κύρια Θέματα









