H τιμή του χρυσού αυξήθηκε σήμερα κοντά στα υψηλά επίπεδα 5μήνου καθώς η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώθησε τους επενδυτές στην ασφάλειά του.
Η τιμή στην τρέχουσα αγορά αυξήθηκε 0,6% στα 1.861 δολάρια ανά ουγκιά μετά το μεσημέρι, ενώ στην προθεσμιακή αγορά ενισχύθηκε 0,8% στα 1.863 δολάρια.
Ο χρυσός, που θεωρείται μέσο προστασίας από τον πληθωρισμό, αυξήθηκε χθες έως 2% στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού στο 6,2%, το υψηλότερο επίπεδο 31 ετών.
Αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου
Η μείωση της νομισματικής στήριξης από τη Fed και οι αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων το 2022 ωθούν ανοδικά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας του χρυσού.
Το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι το δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλό επίπεδο 15μήνου.
Τα πρόσφατα κέρδη του χρυσού ενισχύθηκαν από τις θέσεις υπέρ μίας χαλαρής νομισματικής πολιτικής από βασικούς κεντρικούς τραπεζίτες την περασμένη εβδομάδα, με τη Fed να επαναλαμβάνει την άποψή της ότι ο πληθωρισμός είναι «μεταβατικός» και πιθανόν δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν γρήγορα τα επιτόκια.
Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν αυτή την εβδομάδα μεγάλη ανησυχία για μεγαλύτερη διάρκεια του πληθωρισμού.
Οι τρέχουσες τιμές του αργύρου και της πλατίνας αυξήθηκαν και οι δύο 1,3% στα 24,95 δολάρια η ουγκιά και στα 1.018 δολάρια, αντίστοιχα.
(imerisia. gr – Reuters / photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη
- Πολυπολική τάξη πραγμάτων παντού: Κάτι που πολλοί ίσως να μην έχουν σκεφτεί
- Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκαν τους λογιστές και απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα!
- Η καταστροφική εφαρμογή της ψηφιακής ταυτότητας που προκάλεσε πανικό στην Ασία, vid
- Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός ομήρου που παραδόθηκε χθες από τη Χαμάς
- Ο πρίγκιπας Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρε – Τι φέρεται να ζήτησε από την αστυνομία
- “Γειααα!”: Τα κοράκια μπορούν να…”μιλήσουν” – Δείτε βίντεο
- Συνελήφθη 48χρονος που ανήρτησε φωτογραφία με πιστόλι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
- Η Κίρα Νάιτλι λέει ότι «τρελάθηκε» από την ξαφνική δημοσιότητα και εγκατέλειψε το Χόλιγουντ
- Ο Ίθαν Χοκ για το Black Phone2: «Θα ήθελα να πάω στην κόλαση με τον Άρπαγα», vid
Κύρια Θέματα

















