Χρυσή ευκαιρία για την Ρωσία λόγω Ερυθράς Θάλασσας! Σκέφτεται «Colpo Grosso» ο Πούτιν

Ποιές σκέψεις υπάρχουν την Ρωσία για να φέρει τα πάνω-κάτω στο παγκόσμιο εμπόριο - Για αυτό έσπευσαν άρον-άρον στην περιοχή οι Αμερικανοί με τον Στόλο τους!

Μεγάλες αναταραχές επιφέρει στο παγκόσμιο εμπόριο διά θαλάσσης η τεταμένη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και η συνεπακόλουθη κίνηση κορυφαίων ναυλωτών containerships και tankers να αποφύγουν την επίμαχη περιοχή, στην οποία οι Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, επιτίθενται κατά πλοίων!

Τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνουν, ανάλογα με την εταιρεία, είτε τη διακοπή των δρομολογίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και την παύση της μεταφοράς φορτίων από και προς το Ισραήλ, είτε την στροφή στην μακρινότερη διαδρομή από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στο νότιο άκρο της Αφρικής, αντί του Σουέζ, για τα δρομολόγια Ασίας – Ευρώπης.

Ωστόσο, οι Ρώσοι βλέπουν χρυσή ευκαιρία!!! Ενδεχομένως, μάλιστα, τίποτα να μην γίνεται τυχαία!

Όπως γράφει το γερμανόφωνο «Russia Today», αυτή η κατάσταση μπορεί να ενισχύσει το ενδιαφέρον για μια εναλλακτική διαδρομή, η οποία είναι επίσης συντομότερη από την διαδρομή του Σουέζ, τουλάχιστον για την κυκλοφορία από την Ασία: το Βόρειο Πέρασμα ή την Αρκτική διαδρομή (ΕΔΩ η σημασία της Αρκτικής για τους Ρώσους).

Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επέμβουν τόσο γρήγορα με έναν στρατιωτικό συνασπισμό, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πάρα πολλές προσδοκίες ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τις ενέργειες από την Υεμένη. 

Αντίθετα – η Αυστραλία, που είχε κληθεί να συμμετάσχει στην επιχείρηση, στέλνει προσωπικό αλλά όχι δικά της πλοία. Δύο πιθανοί λόγοι για αυτό δίνονται στον αυστραλιανό Τύπο . Από τη μια πλευρά, η Αυστραλία υποστηρίζει πολιτικά το αίτημα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και δεν θέλει να συμβάλει στην περαιτέρω κλιμάκωση, που είναι μια πολιτική διαφορά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και από την άλλη, γιατί τα αυστραλιανά πλοία δεν έχουν σοβαρή άμυνα έναντι των drones που χρησιμοποιούν οι Χούθι. Κάτι που παρεμπιπτόντως δημιουργεί πρόβλημα και για τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, σχολιάζει το RT.

Πρόσφατα, ακόμη και η Wall Street Journal αμφισβήτησε τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ! Όπως αναφέρεται:

“Η αποτρεπτική αξία των πλοίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έχει πρόσφατα μειωθεί όταν αναπτύσσονται κοντά σε έναν αποφασισμένο αντίπαλο. Αν και η έκθεση λέει ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διατηρεί επί του παρόντος “κυρίαρχη παρουσία”, η ικανότητα “να διατηρήσει τις αξίες και τα συμφέροντά του στην ανοιχτή θάλασσα, υποδηλώνει ότι το θαλάσσιο πλεονέκτημα των ΗΠΑ συρρικνώνεται και ότι η Αμερική θα μπορούσε γρήγορα να χάσει την ικανότητά της να διατηρεί το καθεστώς της mare liberum – ελεύθερης θάλασσας».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η σημασία της διαδρομής του Σουέζ έχει πράγματι αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά για την Ευρώπη , επειδή η επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο είχε ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση των αγορών από την Σαουδική Αραβία (και ρωσικό πετρέλαιο με ινδική ετικέτα). Αλλά και μόνο το γεγονός ότι η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Dwight D. Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έδωσε δραστική λύση στον κίνδυνο που ελλοχεύει, δείχνει ότι ούτε οι ασφαλιστικές εταιρείες ούτε οι μεγάλες ναυτιλιακές έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη στην στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ.

Αυτό θα αυξήσει την τάση για εύρεση μόνιμων εναλλακτικών λύσεων, συνεχίζει το RT! Και η καλύτερη διαθέσιμη εναλλακτική είναι η ΒΟΡΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Μια επιλογή που θα μπορούσε να είναι ιδανική για την κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα στην Ευρώπη. Το πρόβλημα που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με αυτό είναι ότι αυτή η διαδρομή εκτείνεται σε μεγάλο βαθμό κατά μήκος της ρωσικής ακτής, υπό το άγρυπνο βλέμμα του ρωσικού αρκτικού στόλου, ο οποίος έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την εμβέλειά του. Ακόμη χειρότερα, η χρήση αυτής της διαδρομής το χειμώνα θα ήταν δυνατή μόνο με την υποστήριξη τεράστιων παγοθραυστικών. Και σε ποιον ανήκουν αυτά τα παγοθραυστικά; Στην Ρωσία.

Εάν τα προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν αυτή την διαδρομή και ενδεχομένως να την χρησιμοποιήσουν σε μόνιμη βάση. Άλλωστε, καταλήγει το δημοσίευμα, ούτε η διαδρομή γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας είναι χωρίς κινδύνους!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί