ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ χώρα οι ΗΠΑ! Σε εξωφρενικά επίπεδα το δημόσιο χρέος – ΠΙΝΑΚΑΣ

Τινάζουν στον αέρα την παγκόσμια οικονομία ό,τι ώρα θέλουν!

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια εν μέσω αύξησης των επιτοκίων για να μετριαστεί ο πληθωρισμός-ρεκόρ και η αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τέτοιο υψηλό και ταχέως αυξανόμενο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, να ωθήσει τις πληρωμές τόκων σε ξένους κατόχους αμερικανικού χρέους και να αυξήσει τον κίνδυνο δημοσιονομικής κρίσης, προειδοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) στη Μακροπρόθεσμη Έκθεση του 2022.

Θα μπορούσε επίσης να κάνει την οικονομική θέση των ΗΠΑ πιο ευάλωτη σε υψηλότερα επιτόκια και να κάνει τους νομοθέτες να αισθάνονται πιο περιορισμένοι στις πολιτικές τους επιλογές, πρόσθεσε το γραφείο.

Επιπλέον, οι δαπάνες για τόκους θα μπορούσαν να υπερβούν τις δαπάνες εθνικής άμυνας των ΗΠΑ έως το 2029, εάν τα επιτόκια του δημόσιου χρέους αυξηθούν μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα από ό,τι εκτιμά η CBO τα επόμενα χρόνια.

Παρακάτω θα παρατηρήσετε πως μετά το 2019, δηλαδή κατά τη διετή κορωνοχούντα και τώρα με τα αυτοκτονικά μέτρα λόγω Ουκρανίας, οι ΗΠΑ του Μπάιντεν βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο στον “βούρκο.

Πάρτε μάτι ποιοί κουνάνε το δάχτυλο στους Ρώσους:

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί