Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια εν μέσω αύξησης των επιτοκίων για να μετριαστεί ο πληθωρισμός-ρεκόρ και η αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Τέτοιο υψηλό και ταχέως αυξανόμενο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, να ωθήσει τις πληρωμές τόκων σε ξένους κατόχους αμερικανικού χρέους και να αυξήσει τον κίνδυνο δημοσιονομικής κρίσης, προειδοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) στη Μακροπρόθεσμη Έκθεση του 2022.
Θα μπορούσε επίσης να κάνει την οικονομική θέση των ΗΠΑ πιο ευάλωτη σε υψηλότερα επιτόκια και να κάνει τους νομοθέτες να αισθάνονται πιο περιορισμένοι στις πολιτικές τους επιλογές, πρόσθεσε το γραφείο.
Επιπλέον, οι δαπάνες για τόκους θα μπορούσαν να υπερβούν τις δαπάνες εθνικής άμυνας των ΗΠΑ έως το 2029, εάν τα επιτόκια του δημόσιου χρέους αυξηθούν μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα από ό,τι εκτιμά η CBO τα επόμενα χρόνια.
Παρακάτω θα παρατηρήσετε πως μετά το 2019, δηλαδή κατά τη διετή κορωνοχούντα και τώρα με τα αυτοκτονικά μέτρα λόγω Ουκρανίας, οι ΗΠΑ του Μπάιντεν βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο στον “βούρκο.
Πάρτε μάτι ποιοί κουνάνε το δάχτυλο στους Ρώσους:

(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο
- Η υπερπανσέληνος του “Κάστορα” όπως την «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός
- ΗΠΑ: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσινγκτον λόγω ζητήματος ασφαλείας









