Δύο κοπέλες πήγαν για πεζοπορία σε δάσος στη Ν. Ζηλανδία και κατέληξαν να μείνουν εκεί 19 μέρες χαμένες στην ομίχλη.
Οι δυο γυναίκες είχαν πάει για πεζοπορία σε εθνικό πάρκο στη Νέα Ζηλανδία. Η μία είναι δασκάλα καγιάκ και η άλλη σεφ και όπως αναφέρει το BBC, έφτασαν στο εθνικό πάρκο Καχουράνγκι στις 8 Μαΐου.
Είχαν σκοπό να μείνουν για 6-7 μέρες, και πήραν μαζί τους φαγητό. Χάθηκαν όμως στην ομίχλη αφού τραυματίστηκαν και οι δύο, η μία στη μέση η άλλη στον αστράγαλο.
Κατάφεραν να βρουν νερό τραυματισμένες και διασώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο εντόπισε τον καπνό από τη φωτιά που είχαν ανάψει.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο κοπέλες “δεν είχαν φαγητό για κάποιες μέρες” ενώ η New Zealand Herald ανέφερε ότι επιβίωσαν σε δύσκολες συνθήκες, με δυνατή βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες.
Το Καχουράνγκι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ν. Ζηλανδίας.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;