Ο μονάρχης, ηλικίας 75 ετών, έφθασε μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα στο Σίδνεϊ αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο, πέρασε την ημέρα του Σαββάτου με ανάπαυση προτού ξεκινήσει τις βασιλικές υποχρεώσεις του.
Ο Κάρολος έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του σήμερα το πρωί, στη λειτουργία της αγγλικανικής εκκλησίας Saint Thomas, στα βόρεια περίχωρα του Σίδνεϊ.
Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο και χειροκροτούσαν, κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια και σημαίες.
Δείτε τα σχετικά video:
“It is MONARCHY-MADNESS”
— ARN_is _NIE (@ARNisNIE) October 20, 2024
“The Monarchy is MORE POPULAR under Charles” – said Australian Media.
“I am very proud of OUR KING. He has done a FANTASTIC job” – said a Brit who is currently on holiday in Australia; who was among the crowds shaking hands with The King.
And also from… pic.twitter.com/xLUo8v5dij
Αργότερα, ο Κάρολος εκφώνησε έναν σύντομο λόγο ενώπιον του νομοθετικού συμβουλίου της πολιτείας της Νότιας Νέας Ουαλίας, όπου χαιρέτισε «την υπόσχεση και τη δύναμη της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».
Τότε αστειεύτηκε για την ηλικία του: «Ήρθα στην Αυστραλία για πρώτη φορά πριν από περίπου 60 χρόνια, είναι λίγο ανησυχητικό».
«Δεν μου απομένει παρά να πω πόσο χαρούμενος είμαι που έρχομαι εδώ για πρώτη φορά ως βασιλιάς».
Ο Κάρολος θα περάσει το υπόλοιπο της Κυριακής στο Admiralty House, την κατοικία του γενικού κυβερνήτη της Αυστραλίας, του εκπροσώπου της μοναρχίας στη χώρα.
Οι Αυστραλοί θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να δουν τον βασιλιά αύριο, κατά την άφιξή του στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της χώρας, για το πιο φορτωμένο με υποχρεώσεις μέρος ενός σχετικά ελαφρύτερου προγράμματος, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές βασιλικές επισκέψεις.
Η εύθραυστη υγεία του βασιλιά τον έχει κρατήσει μακριά από την πολύωρη επαφή με τον κόσμο και από μια ατζέντα που συνήθως εκτεινόταν σε πολλές εβδομάδες.
Αυτό το ταξίδι, διάρκειας 9 ημερών, στην Αυστραλία και της νήσους Σαμόα είναι η πρώτη μεγάλη περιοδεία του Καρόλου μετά την ενθρόνισή του και την ανακοίνωση του καρκίνου του.
Ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε σήμερα κοντά στην εκκλησία, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα υπέρ της «αποαποικιοποίησης» της Αυστραλίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία με νεκρό οδηγό στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου – Ένας τραυματίας
- Τον Δεκέμβριο κάνει τα… αποκαλυπτήρια το βιβλίο του Α. Τσίπρα
- Χρυσοχοΐδης: Δρακόντεια μέτρα για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία – «Μπαλωθιές τέλος»
- Προσωπικός Αριθμός: Οι πολίτες τον αποκτούν πλέον αυτόματα – 5 εκατ. έχουν ήδη λάβει
- Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
- Δένδιας: Αποδώσαμε φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ της ελευθερίας
- Ένα δελφίνι έχει γίνει σταρ στα κανάλια της Βενετίας! ΒΙΝΤΕΟ
- Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας-ΗΠΑ! Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ο Πίνατ, ο σκύλος του Μαξίμου “έκλεψε” τις εντυπώσεις – Η φωτό του ΥΠΕΣ των ΗΠΑ
- Μέση Ανατολή: Η χώρα-«έκπληξη» που εντάσσεται στις «Συμφωνίες του Αβραάμ»









