Παίκτης της ομάδας 22 de Julio (2η κατηγορία), ο Τζόναθαν Γκονσάλες, 31 ετών, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Olimpia της Παραγουάης και στη León του Μεξικού, υπέστη «τραύματα από πυροβόλο όπλο», εξήγησε η αστυνομία. Δεύτερο θύμα, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, υπέκυψε καθώς διακομιζόταν σε νοσοκομείο.
Η επίθεση διαπράχτηκε σε σπίτι στην παράκτια επαρχία Εσμεράλδας, που συνορεύει με την Κολομβία, πεδίο μάχης ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες που επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών.
Συνολικά τρεις ποδοσφαιριστές έχασαν τη ζωή τους αυτόν τον μήνα εξαιτίας της βίας του οργανωμένου εγκλήματος.
Τη 10η Σεπτεμβρίου, οι Μάικολ Βαλένσια και Λεάντρο Γέπες, παίκτες της ομάδας Exapromo Costa (2η κατηγορία), σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων στην παραθαλάσσια πόλη Μάντα (νοτιοδυτικά).
Σύμφωνα με τον σύλλογο, οι ποδοσφαιριστές του ήταν παράπλευρες απώλειες, δεν πιστεύεται πως ήταν στόχος της επίθεσης.
Στον Ισημερινό, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών απογειώθηκε, από τις 6 ανά 100.000 κατοίκους το 2018 έφτασε στις 38 το 2024, μετά το τραγικό ρεκόρ του 2023 (47). Η χώρα χαρακτηριζόταν άλλοτε όαση ειρήνης και ηρεμίας ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τις χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες δυο θέσεις ως προς την παραγωγή κοκαΐνης σε παγκόσμια κλίμακα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι δήλωσε ο Ερντογάν πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ
- Ρωσικοί πύραυλοι Iskander καταστρέφουν συστήματα αεράμυνας του Ουκρανονάτο, vid
- Νέο βίντεο δείχνει ρομπότ να κάνει απίστευτα ρεαλιστικές εκφράσεις προσώπου!
- Κοζάνη: Συνελήφθη 22χρονος για κατοχή ναρκωτικών
- Προϊστορικά έντομα παγιδευμένα σε κεχριμπάρι φωτίζουν την αρχαία ζωή στη Γη: “Μικρά παράθυρα στο παρελθόν”
- Νέα 18ωρη απεργία των ταξί από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής στην Αττική
- Με διάγγελμα Στάρμερ θα αναγνωρίσει η Βρετανία το Παλαιστινιακό κράτος
- Έκλεψαν 40.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Κατερίνη!
- Μήνυμα από το 112 για την πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων στον Άγιο Νικόλαο: “Μείνετε μέσα”
- Το «δείπνο του αιώνα» του Τραμπ με «μεγαλοσχήμονες» της τεχνολογίας – Συμφώνησαν κάτι; Video
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΕΜΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
