Χαμός με το τρολάρισμα Μεντβέντεφ- Οι αντιδράσεις με τον χάρτη

Ο Ρώσος αξιωματούχος και πρώην πρωθυπουργός αποδίδει τον χάρτη σε «εκτιμήσεις δυτικών αναλυτών»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τους χάρτες των μοιρασμένων εδαφών της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ανάρτησε έναν πρώτο χάρτη που με την Ουκρανία συμπαγή, μαζί με Κριμαία και Ντονμπάς, γράφοντας πως «στο υπό την επιρροή ψυχοτρόπων μυαλό του Ουκρανού προέδρου, αυτή είναι η εικόνα για το λαμπρό μέλλον της χώρας του».

Στη συνέχεια, αναρτά ένα δεύτερο χάρτη με την κατακερματισμένη Ουκρανία και, επικαλούμενος «δυτικούς αναλυτές», σημειώνει πως «δυτικοί αναλυτές εκτιμούν πως στην πραγματικότητα θα μοιάζει κάπως έτσι».

scr

Στον εν λόγω χάρτη τα εδάφη της Ουκρανίας φαίνονται συρρικνωμένα μόλις στην επαρχία του Κιέβου και προσαρτημένα ως επί το πλείστον από τη Ρωσία, αλλά και από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Η ανάρτηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, μεταξύ άλλων κι από τη Ρουμανία, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να κάνει λόγο, για προπαγάνδα και ρωσική παραπληροφόρηση, διαμηνύοντας πως εξακολουθεί να στηρίζει την πλήρη ανεξαρτησία της Ουκρανίας με τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της.

πληροφορίες lifo/ eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί