Χαμός με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Γερμανία! Γιατί πρέπει να εγκαταλείψουν σπίτια που τους δόθηκαν

Άλλοι έχουν τώρα προτεραιότητα

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί έφτασαν στην Γερμανία, υπήρξε μια έκρηξη υποστήριξης. Τώρα, οι Ουκρανοί πρόσφυγες φεύγουν όλο και περισσότερο από το προσκήνιο, καθώς 1.700… παρακαλούνται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους στην Σαξονία για να κάνουν χώρο σε νεοφερμένους αλλοδαπούς.

Το περιφερειακό γραφείο έστειλε, σχετικά πρόσφατα, επιστολές καταγγελίας σε Ουκρανούς που καταλαμβάνουν 650 διαμερίσματα στις πόλεις Zschopau, Aue και Marienberg, λέγοντας στους ενοικιαστές ότι δεν θα έχουν πλέον διαμέρισμα μέσα στο καλοκαίρι, πράγμα που σήμαινε ότι είχαν/έχουν μόλις μερικές μέρες για να βρουν νέα μέρη για να ζήσουν. 

Αυτοί οι Ουκρανοί πρέπει να ανοίξουν χώρο για αλλοδαπούς από την Συρία, το Αφγανιστάν και την Τουρκία που υποβάλλονται επί του παρόντος σε διαδικασίες ασύλου, αλλά το θέμα είναι ότι το 90 τοις εκατό όλων των διαθέσιμων κατοικιών ασύλου είναι κατειλημμένο.

Η επιστολή που έλαβαν οι Ουκρανοί ανέφερε ότι είχαν προειδοποιηθεί προηγουμένως να βρουν νέα διαμερίσματα: «Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να βρείτε αμέσως τον δικό σας χώρο διαβίωσης και να εγκαταλείψετε το διαμέρισμα που σας παραχωρήθηκε»!

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες πολέμου δεν καλύπτονται από επιδόματα αιτούντων άσυλο, αλλά έχουν πρόσβαση στο γερμανικό «επίδομα πολιτών». Το μειονέκτημα της κατάστασής τους σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζουν τα δικά τους καταλύματα.

Η εισροή μεταναστών σε όλη την Γερμανία έχει επιδεινώσει την στεγαστική κρίση σε όλη την χώρα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί