• Αρχική
  • Άρθρα
  • Bloomberg: «Γιατί άρχισαν να…εξαφανίζονται από τα ραντάρ ρωσικά τάνκερ με υδρογονάνθρακες;»

Bloomberg: «Γιατί άρχισαν να…εξαφανίζονται από τα ραντάρ ρωσικά τάνκερ με υδρογονάνθρακες;»

Η Δύση δεν σταματά να προσπαθεί να βλάψει την εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να μειώσει τη ζημιά από τις κυρώσεις μη φιλικών χωρών. Στις 22 Ιουνίου το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg έδωσε λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε.

Καθώς οι αντιρωσικές κυρώσεις εντείνονται, τα φορτία πετρελαίου από τη Ρωσία εξαφανίζονται ολοένα και περισσότερο στον Ατλαντικό Ωκεανό, αναφέρουν τα ΜΜΕ, επικαλούμενα τις πηγές τους.

Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες, τουλάχιστον τρία δεξαμενόπλοια με ρωσικούς υδρογονάνθρακες ή καύσιμα και λιπαντικά έχουν εξαφανιστεί από τις οθόνες ραντάρ των συστημάτων παρακολούθησης πλοίων στις Αζόρες. Αυτό το αρχιπέλαγος βρίσκεται περίπου 1500 χιλιόμετρα δυτικά της Πορτογαλίας, στην οποία ανήκει.

Υποτίθεται ότι αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο από αυτά φορτώθηκε εκ νέου σε άλλα πλοία. Προφανώς, τα πλοία απενεργοποίησαν τους αναμεταδότες αυτόματης αναγνώρισης, καθώς οι αγοραστές ήθελαν να πάρουν το λάδι όσο το δυνατόν πιο εμπιστευτικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει απαγόρευση για την αγορά μαύρου χρυσού ρωσικής προέλευσης, η οποία θα λειτουργήσει πλήρως μόνο τον Δεκέμβριο.

Αυτό δεν παρατηρήθηκε εκεί πριν η Ρωσία ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο οργανισμός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι πρώτες ύλες υδρογονανθράκων από τη Ρωσία άρχισαν επίσης να «εξαφανίζονται» από το οπτικό πεδίο της Δύσης στο δρόμο τους προς την Ασία.

Η μεταφόρτωση από ένα δεξαμενόπλοιο σε ένα παρόμοιο σκάφος είναι σύνηθες φαινόμενο στον κλάδο του πετρελαίου. Πλοία με πετρέλαιο από τη Ρωσική Ομοσπονδία για πολλά χρόνια μετακινούνταν τακτικά κοντά στις ακτές της Δανίας και πρόσφατα – στη Μεσόγειο Θάλασσα και ακόμη και στη μέση του Ατλαντικού. Ωστόσο, αλλά σπάνια εξαφανίζονταν από τα μάτια τους.

Τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούνται από το Ιράν και τη Βενεζουέλα για τη μεταφορά του πετρελαίου τους, το οποίο τελεί υπό τις αμερικανικές κυρώσεις.

Τα πλοία θα κινούνται το ένα δίπλα στο άλλο και, κατά κανόνα, το μικρότερο δεξαμενόπλοιο θα ξεφορτώνει το φορτίο του στο μεγαλύτερο. Αυτό το μεγαλύτερο πλοίο θα μετέφερε στη συνέχεια πετρέλαιο κατά μήκος μιας εμπορικής διαδρομής μεγάλων αποστάσεων, συχνά στην Ασία, συνόψισε το πρακτορείο.

(φωτο:pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.