Αυξάνονται οι φόβοι για ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ! Η Δύση στέλνει ΒΑΡΙΑ οπλικά συστήματα στο Κίεβο, η Ρωσία απαντά με ΠΥΡΗΝΙΚΑ και αέριο

Κρίσιμες ώρες...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναβαθμίστηκε δραματικά!

Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, με τις απειλές της Ρωσίας ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, σε απάντηση της απόφαση της Δύσης να στείλει βαρέα όπλα στο Κίεβο και ενώ ενισχύονται οι προβλέψεις για ρωσική επέμβαση και στην Μολδαβία, μετά τις προβοκατόρικες εκρήξεις στην Υπερδνειστερία, για τις οποίες η τοπική διοίκηση κατηγορεί την Ουκρανία.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γενικεύονται και κλιμακώνονται, με την Μόσχα όχι μόνο να συνεχίζει τις επιθέσεις στην ανατολική και νότια Ουκρανία, αλλά και να ανακοινώνει ότι θα κόψει το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία.

Οι ΗΠΑ σε συνεργασία με δεκάδες άλλες χώρες μεταξύ αυτών και οι μεγαλύτερες της Ευρώπης, συγκροτούν διεθνιστικό «στρατηγείο» για να στηρίξουν την ουκρανική φιλοναζιστική κυβέρνηση και να αντιμετωπίσουν την Ρωσία, με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν να διαμηνύει ότι η Δύση «Θα κινήσει γη και ουρανό» για να κερδίσει τον πόλεμο η Ουκρανία.

Η Γερμανία αποφάσισε να στείλει βαρέα όπλα στο Κίεβο, το ίδιο ανακοίνωσε και η Ολλανδία τη νύχτα, ενώ Γαλλία και Βρετανία ενισχύουν επίσης την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διαμεσολαβητική προσπάθεια που επιχειρεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έχει περιορισμένες ελπίδες, αν και μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι συμφωνεί να ξεκινήσει η απομάκρυνση των αμάχων από το Azovstal, με την συνδρομή διεθνών οργανισμών.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 40 ΧΩΡΩΝ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Ουκρανία αποκτά μόνιμη και ισχυρή στήριξη από τη Δύση, μετά και τις αποφάσεις που έλαβαν, όπως φάνηκε, οι υπουργοί Άμυνας 40 χωρών σε συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία – συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ανάμεσα στις 40 χώρες, πέραν των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών κρατών, συμμετείχαν επίσης η Αυστραλία, αλλά και η Ιαπωνία.

«Η Δύση είναι πιο αποφασισμένη και ενωμένη από ποτέ στο παρελθόν» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιείται πλέον κάθε μήνα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστή η απόφαση του Βερολίνου να συναινέσει στην αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία, όπως αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard. Επίσης η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς θα προμηθεύσει το Κίεβο με τεθωρακισμένα αντιαεροπορικά πυροβόλα Flakpanzer Gepard, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ. Σημειωτέον ότι ήδη η Γαλλία στέλνει πυροβόλα Caesar, με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων, ενώ και η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικούς πυραύλους Starstreak και τεθωρακισμένα.

Την νύχτα η Ολλανδία ανακοίνωσε επίσης ότι στέλνει στο Κίεβο τεθωρακισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα, ικανά να πλήξουν στόχους σε απόσταση μέχρι και 50 χιλιομέτρων.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Την ώρα περίπου που προετοιμάζονταν η συνάντηση των «40» ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εκτιμούσε ότι «ο κίνδυνος ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου» και απειλούσε με σκληρή απάντηση, ακόμα και με χρήση πυρηνικών όπλων, την Δύση. «Το ΝΑΤΟ, στην ουσία, εμπλέκεται σε πόλεμο με την Ρωσία δια αντιπροσώπου και εξοπλίζει αυτόν τον αντιπρόσωπο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και συνέκρινε την σημερινή κατάσταση με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962!

Τέλος, η Ρωσία αποφάσισε να αρχίσει να κόβει το φυσικό αέριο, με την αρχή να γίνεται σε Πολωνία και Βουλγαρία! Θέμα χρόνου να συμβεί αυτό και με την Ελλάδα;;;

Το που θα οδηγήσουν τα πράγματα θα φανεί πολύ σύντομα…

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί