• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτός είναι ο ηγέτης που δηλώνει έτοιμος να δοκιμάσει το ρωσικό εμβόλιο

Αυτός είναι ο ηγέτης που δηλώνει έτοιμος να δοκιμάσει το ρωσικό εμβόλιο

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει την τελευταία ώρα μετά τις ανακοινώσεις Πούτιν.

Έτοιμος να κάνει πρώτος το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό δήλωσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενώ επαίνεσε το εμβόλιο για την COVID-19 που ανέπτυξε η Ρωσία και θα είναι η πρώτη που θα προχωρήσει σε καταχώρηση.


«Θα πω στον Πρόεδρο Πούτιν ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις μελέτες για την καταπολέμηση της COVID και πιστεύω ότι το εμβόλιο είναι πραγματικά καλό για την ανθρωπότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντουτέρτε προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει το εμβόλιο.

Δύο ρωσικά πανεπιστήμια εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου. Ο Ντουτέρτε δήλωσε επίσης ότι οι Φιλιππίνες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με τη Ρωσία στο μέτωπο των δοκιμών του εμβολίου, των προμηθειών και της παραγωγής.

Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο στη Ρωσία ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου, στο Στρατιωτικό Κλινικό Νοσοκομείο Μπουρντένκο και στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Sechenov. Και οι 38 συμμετέχοντες στις δοκιμές ανέπτυξαν ανοσία στον ιό.

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που θα καταχωρήσει το εμβόλιο. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, να παραμένει ενήμερος για την πορεία των εξελίξεων, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει πως το ρωσικό εμβόλιο «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία».

(Sputniknews – φωτο:unsplash)